Γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλλο

vegetable portabella manitariaΕντυπωσιακό ορεκτικό, που πάει με όλα τα γεύματα, γίνεται γρήγορα και είναι πολύ θρεπτικό. Ετοιμάστε το γι απόψε και απολαύστε το στη βεράντα με ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί.

Τι υλικά χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι μαγειρεμένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα κι αν το θέλετε λιγότερο αλμυρό βάλτε κίτρινα τυριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά (πορτοκαλί ή κίτρινη)

Πώς θα το κάνουμε:

  1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2.  Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας το κοτσάνι και το μαύρο μέρος από την κάτω πλευρά του μανιταριού και από πάνω βγάζουμε την πρώτη φλούδα.
  3.  Tοποθετούμε τα μανιτάρια πάνω σε φύλλο ψησίματος και τα ψήνουμε για 4 λεπτά
  4.  Την ώρα που ψήνουμε τα μανιτάρια σωτάρουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για δύο λεπτά.
  5.  Ανακατεύουμε με ρύζι, και το μισό τυρί
  6.  Γεμίζουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ