Είναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας. Ναι, σούπα το καλοκαίρι... αλλά παγωμένη! Εύκολη να γίνει, συνοδεύεται με τσιπς παρμεζάνας, κριτσίνια ή λεπτές φέτες ψωμιού ψημένο. Είναι το ισπανικό... Gazpacho!
Τι χρειάζεστε:
- 1 ½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
- 6-7 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ξύδι
- ελάχιστο νερό
- λίγο κύμινο
- 1 αγγούρι
- ½ φρατζόλα ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο)
Πώς το φτιάχνετε:
- Ανακατεύουμε και χτυπάμε (σ΄ένα γουδί) το σκόρδο και το κύμινο με το ψωμί που προηγουμένως το έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το ξύδι και το λάδι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο νερό.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
- Λίγο πριν σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτουμε από πάνω το ψιλοκομμένο αγγούρι και τις πιπεριές.
http://womannow.gr/n/1740



