Παγωμένη σούπα ντομάτας (Gazpacho)

Sukaina_new_tomatosoupΕίναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας. Ναι, σούπα το καλοκαίρι... αλλά παγωμένη! Εύκολη να γίνει, συνοδεύεται με τσιπς παρμεζάνας, κριτσίνια ή λεπτές φέτες ψωμιού ψημένο. Είναι το ισπανικό... Gazpacho!

Τι χρειάζεστε:

  • 1 ½ κιλό  ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 6-7  κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • ελάχιστο νερό
  • λίγο κύμινο
  • 1 αγγούρι
  • ½ φρατζόλα ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο)

Πώς το φτιάχνετε:

  1. Ανακατεύουμε και χτυπάμε (σ΄ένα γουδί) το σκόρδο και το κύμινο με το ψωμί που προηγουμένως το έχουμε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το ξύδι και το λάδι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο νερό.
  3. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
  4. Λίγο πριν σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτουμε από πάνω το ψιλοκομμένο αγγούρι και τις πιπεριές.

WOMANNOW.GR LOVES...