Αφράτες πανεύκολες ροζ μαρέγκες

PINK MERINGUES

Τις βλέπουμε να στολίζουν το χώρο σε μεγάλα γυάλινα δοχεία και μας τρέχουν τα... σάλια. Και θέλουμε όπως όταν είμαστε παιδάκια, να βάλουμε το χέρι μας μέσα και να "κλέψουμε" δυο τρεις...Είναι τόσο γευστικές, προσφέρονται παντού, είναι ιδανικές για να στολίσουν το τραπεζάκι του σαλονιού και γιατί όχι να μην τις προσφέρουμε  σαν ένα μικρό δώρο στον εαυτό μας μετά από μια κουραστική μέρα;

Τι θα χρειαστείτε (για περίπου 10 μαρέγκες):

  • 1 ασπράδι μεγάλου αβγού
  • 50 γραμμ. ψιλή άσπρη ζάχαρη
  • 3-4 σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • λίγες σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Πως θα τις φτιάξετε:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 οC.
  2. Απλώνετε μια λαδόκολλα ψησίματος, σε ένα ταψί.
  3. Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας και χτυπάτε ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατεύετε καθώς προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τις σταγόνες του ροζ χρώματος.
  4. Βάζετε μ΄ένα κουτάλι σιγά σιγά τη μαρέγκα, μέσα σε μια σύριγγα ζαχαροπλαστικής με αρκετά ανοιχτό στόμιο. Σχηματίζετε  μικρές μαρέγκες επάνω σε λαδόχαρτο.
  5. Ψήνετε για περίπου 2 ώρες , ώσπου να στεγνώσουν και να γίνουν σκληρύνουν.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τις μαρέγκες με μια δροσερή μαρμελάδα φρούτου!

Αν θέλετε κι άλλες ιδέες και συνταγές, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, για να ενημερώνεστε για ό,τι νέο

WOMANNOW.GR LOVES...