Εύκολο χοιρινό καπνιστό με ανανά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Εύκολο χοιρινό καπνιστό με ανανά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Ένα εντυπωσιακό, γιορτινό φαγητό με κρέας, για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας, που γίνεται εύκολα είναι το καπνιστό χοιρινό με ανανά. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο κομμάτι ζαμπόν που έχουμε γλασάρει με χυμούς ανανά και όχι μόνο. Δείτε πώς θα ετοιμάσετε για το γιορτινό σας τραπέζι! 

Τι θα χρειαστούμε για το καπνιστό χοιρινό με ανανά

  • 1 κομμάτι καπνιστό χοιρινό (ζαμπόν)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαρύ
  • 2 κ.γ θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου dijon
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
  • 2 κονσέρβες κομπόστα ανανά
  • κερασάκια μαρασκίνο για διακόσμηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΠΙΟ CHRISTMAS ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Πώς θα ετοιμάσουμε το καπνιστό χοιρινό με ανανά

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τη μαύρη ζάχαρη, το θυμάτι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε σε ένα ταψί το κομμάτι το καπνιστό χοιρινό και με τα χέρια μας (με γάντια) ή με ένα πινέλο περνάμε το μείγμα που μόλις φτιάξαμε να πάει παντού.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό ανανά από πάνω ώστε να μείνει αρκετός στον πάτο του ταψιού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2 ώρες, ενώ κατά διαστήματα, περίπου κάθε 20 λεπτά με μισή ώρα, ρίχνουμε κι άλλο χυμό ανανά από πάνω.
  5. Με οδοντοφλυφίδες τοποθετούμε κομμάτια ανανά πάνω στο καπνιστό χοιρινό μας και στο μέσον κάθε κομματιού βάζουμε από ένα κερασάκι. Με πινέλο αλείφουμε και τα κομμάτια ανανά με μαύρη ζάχαρη.
  6. Ξαναβάζουμε το χοιρινό μας στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για περίπου 20 λεπτά κι έπειτα το κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτά κομμάτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ (ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ (ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Θέλετε κι άλλες ιδέες για συνταγές; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι καινούργιο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ