Έρευνα: Οι χωρισμένοι κινδυνεύουν από ατυχήματα

weddingΝα ένας λόγος για να παντρευτούμε ή, αν είμαστε ήδη παντρεμένοι, να το... σκεφτούμε πριν χωρίσουμε: νέα μελέτη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα έδειξε ότι όσοι έχουν πάρει διαζύγιο διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν σε ατύχημα σε σύγκριση με όσους απολαμβάνουν τον έγγαμο βίο.

Η μελέτη με τίτλο «Η Κοινωνική Πλευρά του Θανάτου από Ατύχημα», στην οποία συμπεριλήφθηκαν δεδομένα για περισσότερο από 1 εκατομμύριο ενήλικες άνω των 18 ετών, που είτε επέζησαν είτε έχασαν τη ζωή τους από ατύχημα μεταξύ του 1986 και του 2006, αφορούσε στην επίδραση των κοινωνικών σχέσεων και της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης στο προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής.

Συγκεκριμένα, κοινωνιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Ράις στο Τέξας και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έχουν πάρει διαζύγιο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν σε πυρκαγιά, από δηλητηρίαση ή εισπνοή καπνού, τις τρεις κυριότερες αιτίες ατυχήματος που μπορούμε να αποφύγουμε σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πώς γίνεται αυτό; Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σύζυγος ή η σύζυγος παρέχει υποστήριξη και ενθάρρυνση προκειμένου να αποφύγουμε τους κινδύνους, ενώ παράλληλα μας βοηθά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η εργένικη ζωή, αντίθετα, μπορεί να έχει ως συνέπεια τη μικρότερη διάρκεια ζωής, με τους εργένηδες να έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν σε ατύχημα σε σύγκριση με τους παντρεμένους.

 

 

 

 

 

 

 

WOMANNOW.GR LOVES...