Τι αποκαλύπτουν τα όνειρά μας για τη σχέση μας

2b9b758941d64d7746d2661e6213fdef

Τα όνειρά μας είναι η μεταμφιεσμένη εκπλήρωση μιας καταπιεσμένης ή απωθημένης επιθυμίας μας, έλεγε κάποτε ο Φρόιντ. Τι γίνεται όμως αν δούμε στον ύπνο μας ότι απατάμε τον σύντροφό μας; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Η Cindy Nodland, PhD, θεραπεύτρια ονείρων από το Ντένβερ αποκωδικοποιεί τέσσερα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα

που περιστρέφονται γύρω από τις σχέσεις υποστηρίζοντας ότι υπάρχει εξήγηση για όλα αυτά τα περίεργα που βλέπουμε στον ύπνο μας και ότι, αν καταλάβουμε τι σημαίνουν, μπορούμε να κάνουμε τη σχέση μας πιο υγιή. «Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρεις ή να καταλάβεις, θα το ονειρευτείς», προσθέτει.
Σύμφωνα με τη θεραπεύτρια μάλιστα είναι πολύ σημαντικό να καταγράφουμε τα συναισθήματά μας μόλις ξυπνάμε από ένα έντονο όνειρο με πρωταγωνιστές εμάς και τον σύντροφό μας, γιατί έτσι θα οδηγηθούμε σε συμπεράσματα.

  • Αν δείτε ότι τον απατάτε

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο σύζυγος ή ο φίλος σας δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες σας», λέει η Nodland. «Μια άλλη ερωτική σχέση στο όνειρο μπορεί να υποδεικνύει επιθυμία για περισσότερο πάθος στην σχέση» προσθέτει.

  • Αν δείτε ότι τρώτε μαζί

«Αν δείτε ότι τρώτε μαζί είναι πολύ καλό όνειρο». Μπορεί να αντιπροσωπεύει την σεξουαλική σχέση, αφού το φαγητό είναι κάτι που μας θρέφει και μας ωφελεί. Αν όμως δείτε ότι τρώτε επανειλημμένα έξω, τότε μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν η κατάσταση στην κρεβατοκάμαρα είναι κάπως “μπαγιάτικη’» εξηγεί.

  • Αν είναι κάποιος άλλος στη θέση του

Ας πούμε ότι βλέπετε ένα τρελό όνειρο, στο οποίο είστε ντυμένη ξωτικό αλλά στη θέση του άντρα σας είναι κάποιος άλλος… ο έρωτάς σας από το λύκειο. «Μπορεί να ονειρεύεστε για την τωρινή σας σχέση» Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα κατάσταση σας σχετίζεται με κάποιο τρόπο με εκείνον τον τύπο από το παρελθόν. Ερμηνεύστε το όνειρο σκεπτόμενη τι κοινό μπορεί να έχουν οι δυο τους» λέει η θεραπεύτρια.

  • Αν δείτε ότι πεθαίνει

Σύμφωνα με τη Nodland, αυτό το εφιαλτικό σενάριο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Μπορεί να είναι ο φόβος της εγκατάλειψης. Σε γενικές γραμμές, αν πεθάνει κάποιος στο όνειρό μας, συμβολίζει ένα άλλο είδος θανάτου. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι πεθαίνει η σχέση, όχι το πρόσωπο φυσικά», καταλήγει

WOMANNOW.GR LOVES...