Εγκαίνια της έκθεσης Φασιανού- Χρόνη στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

Χρώματα, μορφές, σχήματα, λέξεις, πίνακες, ποιήματα, γλυπτά. Όλ΄αυτά συνθέτουν τον καλλιτεχνικό διάλογο, των δυο μεγάλων εκπροσώπων του πολιτισμού μας Αλέκου Φασιανού και Βαγγέλη Χρόνη σε μια έκθεση για τη ζωγραφική και την ποίηση, που εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ίδρυμα Β & Μ. Θεοχαράκη τη Δευτέρα 20 Μαΐου. 

Το κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας απέναντι από τη βουλή, όπου στεγάζεται το Ίδρυμα Θεοχαράκη, ήταν γεμάτο κόσμο από νωρίς. Δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού, της πολιτικής, του επιχειρηματικού κόσμου ήταν εκεί για να παραβρεθούν σε μια σημαντική έκθεση, δυο σημαντικών ανθρώπων, όπου παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής του Αλέκου Φασιανού, σχέδια, χαρακτικά, καθώς και αντικείμενα από πηλό, μπρούτζο και γυαλί του μεγάλου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού που αποκαλύπτουν το προσωπικό ζωγραφικό του ύφος και τη σχέση του με τον ποιητικό κόσμο του Βαγγέλη Χρόνη.

Παράλληλα, παρουσιάζεται και το πολύτιμο αρχείο του ποιητή με χειρόγραφα, επιστολές, ανέκδοτες φωτογραφίες και πρώτες εκδόσεις, που φανερώνουν τον κοινό χρόνο της συνεχούς και αμείωτης δημιουργικής τους δράσης. Τριάντα χρόνια οι δύο τους εναλλάσσουν λέξεις με εικόνες δείχνοντας, για πρώτη φορά στο σύνολό της, την πολυεπίπεδη εποικοδομητική τους συνεργασία.

Όπως εξομολογείται ο Αλέκος Φασιανός στον επιμελητή της έκθεσης, Τάκη Μαυρωτά: "Ένας ζωγράφος είναι μεγάλος, όταν μπορεί να εκφράζει αυτό που θέλει με το χρώμα και το σχέδιο, και ένας ποιητής με λέξεις".

Μάλιστα αυτά τα λόγια επικαλέστηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την έναρξη της έκθεσης, προσθέτοντας ότι ο Αλέκος Φασιανός, με την τόσο εκφραστική τέχνη του και ο Βαγγέλης Χρόνης, με το εκλεπτυσμένο πολυπρισματικό πνεύμα του, έχουν συμβάλει καιρίως στην αέναη δημιουργική πορεία της παιδείας μας και του πολιτισμού μας.

Η έκθεση θα διαρκέσει εώς τις 29 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί εως τις 6 το απόγευμα.

Εγκαίνια της έκθεσης Φασιανού- Χρόνη στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

Εγκαίνια της έκθεσης Φασιανού- Χρόνη στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

Φωτό: Τάκης Μαυρωτάς, Αλέκος Φασιανός, Προκόπης Παυλόπουλος, Βαγγέλης Χρόνης, Βασίλης Θεοχαράκης

Φωτό: Προκόπης Παυλόπουλος 

Φωτό: Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη Φώτης Παπαθανασίου με την Ελευθερία Γεωργάκαινα

Φωτό: Φώτης Παπαθανασίου, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Φωτό: Η Ελευθερία Γεωργάκαινα ανάμεσα στους ζωγράφους Γιάννη Αδαμάκη και Μαρία Φιλοπούλου

Φωτό: Γιώργος Βαρδινογιάννης, Προκόπης Παυλόπουλος, Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, Τάκης Μαυρωτάς

Φωτό: Αθηνά Μπούζου, Φώτης Παπαθανασίου

Φωτό: Η Ελευθερία Γεωργάκαινα μπροστά σε γλυπτό του Αλέκου Φασιανού για τις ανάγκες του... ρεπορτάζ!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...