Τι σχέση έχει η Κατερίνα Γκαγκάκη με την πολιτική;

Όταν έμαθα ότι η Κατερίνα Γκαγκάκη θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, παραξενεύτηκα. «Μα κάνει δημόσιες σχέσεις», μπορεί να πεις, «μια χαρά λοιπόν είναι για πολιτικός». Όχι ακριβώς. Γιατί όμως; Θα σου πω αμέσως!

Τι σχέση έχει η Κατερίνα Γκαγκάκη με την πολιτική;

Γιατί η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι πολύ ειλικρινής. Όταν λέμε ειλικρινής, εννοούμε τόσο που νομίζεις ότι λέει ψέματα. Όπως σκέφτεται μιλάει. Και την ξαναρωτάς «Αλήθεια;», κι απαντά «Ναι παιδί μου, τι σου κάνει εντύπωση;». Ό,τι πει το λέει με μια άνεση, με μια φυσικότητα, σα να σου εξηγεί το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο. Αν κάτι δεν της αρέσει, όχι μόνο θα στο πει, θα φανεί αμέσως στο πρόσωπό της. Αν κάτι της αρέσει, θα ενθουσιαστεί, μπορεί και να πανηγυρίσει. Η Κατερίνα είναι έντονη προσωπικότητα, πολύ, σε παρασύρει με τον λόγο και την ενέργειά της, είναι γρήγορη, χρειάζεσαι γερά αντανακλαστικά για να την παρακολουθήσεις.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη αυτοσαρκάζεται. Αληθινά, όχι για να της πεις μια καλή κουβέντα. Και δέχεται να της κάνεις και πλάκα χωρίς να παρεξηγείται, γιατί δεν παίρνει τον εαυτό της τόσο σοβαρά. Δεν θεωρεί ότι κάνει και τίποτε συγκλονιστικό, αντιμετωπίζει όμως τους άλλους και τη δουλειά με μεγάλη σοβαρότητα.

Μπορεί να δουλεύει μερόνυχτα, να κάνει μαραθωνίους σε projects, πίνοντας αμέτρητα κουτάκια κόκα κόλα, χωρίς να φαίνεται πως κουράζεται. Της αρέσει να δουλεύει κι έχει ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος. Είναι απαιτητική, αλλά ξέρει τι θέλει. Και ξέρει πώς να το πετύχει.  Είναι φορές που αγγίζει τα όρια της εργασιομανίας. Αυτό είναι κακό για εκείνη αλλά καλό γι αυτούς στους οποίους προσφέρει.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη έχει δουλειά. Δουλειές καλύτερα. Δεν προλαβαίνει. Γιατί κατεβαίνει λοιπόν στις εκλογές; Γιατί θέλει να βοηθήσει!

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι ανεξάρτητη μ΄έναν περίεργο τρόπο. Ενώ έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα σε επιτυχημένες θέσεις διεύθυνσης επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σε πολυεθνικές και κανάλια νιώθοντας ασφάλεια να λειτουργεί μέσα σε πλαίσιο, θέλει την ίδια στιγμή να έχει και την ελευθερία της. Να κάνει αυτό που ξέρει πως είναι το σωστό, όσο καλύτερα γίνεται. Γι αυτό η εμπιστοσύνη για εκείνη είναι σοβαρή υπόθεση.

Βαριέται εύκολα, είναι έξυπνη κι έχει ευαισθησίες που τις κρύβει, γιατί έχει πάρει (από πάντα, και ποιος ξέρει γιατί;)  το ρόλο της δυνατής. Δεν θα της κάνω ψυχανάλυση, εκείνη έχει σπουδάσει ψυχολογία (μεταξύ άλλων).

Τελικά τι σχέση έχει η Κατερίνα Γκαγκάκη με την πολιτική;

Νομίζω πως η πολιτική θα έπρεπε να έχει σχέση με την Κατερίνα Γκαγκάκη. Για ν΄αλλάξει, να προχωρήσει, για να ξανακερδίσει την χαμένη αίγλη της που έχασε εξαιτίας δεκάδων τύπων που βαφτίστηκαν πολιτικοί που ούτε ειλικρινείς ήταν, ούτε σοβαροί, ούτε ευαίσθητοι, ούτε ανεξάρτητοι, ούτε δουλευταράδες.  

Η Κατερίνα Γκαγκάκη ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους, για τα κοινά, δεν έχει όμως καμία σχέση με την πολιτική όπως την έχουμε ως σήμερα στο νου μας (πόσο κρίμα),  γι αυτό και πρέπει να εμπλακεί, να γίνει μέρος της. Να βάλει τα rayban της στο κεφάλι, να μπει σ΄ένα γραφείο, ν΄ακουστεί η φωνή της και να δουλέψει όπως εκείνη ξέρει. Να κάνει την Αθήνα και τη ζωή των πολιτών της, λίγο πιο όμορφη, λίγο πιο ανθρώπινη. Να τολμήσει γιατί εκείνη δεν φοβάται να το κάνει. Κι έπειτα κανείς δεν θ΄αναρωτηθεί τι σχέση έχει η Κατερίνα Γκαγκάκη με την πολιτική!

Από την Ελευθερία Γεωργάκαινα

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνεις έμπνευση και ιδέες! Κάνε like στο facebook εδώ και ακολούθησέ μας στο Instagram εδώ. Θα σου φτιάχνουμε τη μέρα!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...