Ο κατά φαντασίαν ασθενής με τον Φιλιππίδη, γυρνάει την Ελλάδα

Ο κατά φαντασίαν ασθενής με τον Φιλιππίδη, γυρνάει την Ελλάδα

Το υπέροχο έργο του Μολιέρου, "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ξεκινάει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με έναν εξαιρετικό θίασο, με πρεμιέρα την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο Κατράκειο. Τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ίδιος ο Φιλιππίδης που μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη υπογράφουν και τη μετάφραση. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες. Μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη παίζουν οι: Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Λαέρτης Μαλκότσης, Ιωάννα Ασημακοπουλου, Νεφέλη Κουρή, Ρένος Ρώτας και πολλοί άλλοι.

Ο κατά φαντασίαν ασθενής με τον Φιλιππίδη, γυρνάει την Ελλάδα

Το έργο:

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ, με γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.

Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι. Τέλος, κριτικάρει έντονα την τσαρλατάνικη ιατρική της εποχής του. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Μολιέρος ερμήνευσε το ρόλο του Αργκάν και στην τέταρτη παράσταση του έργου, στις 17 Φεβρουαρίου 1673, κατέρρευσε με το κλείσιμο της αυλαίας, για να πεθάνει λίγο αργότερα σπίτι του.      

Ο κατά φαντασίαν ασθενής με τον Φιλιππίδη, γυρνάει την Ελλάδα

Συντελεστές:

Μετάφραση-Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Χορογραφίες-Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς

Βοηθός χορογράφος: Δημόκριτος Σηφάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης

Παραγωγή: ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Viva.gr

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr κάνοντας Like στη σελίδα μας στο facebook κι ακολουθώντας μας στο instagram για να μαθαίνεις νέα και να παίρνεις έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή!

WOMANNOW.GR LOVES...