Ανακαλύψτε τον εαυτό σας στο σεμινάριο "Θεραπεία μέσω της τέχνης"

Ανακαλύψτε τον εαυτό σας στο σεμινάριο "Θεραπεία μέσω της τέχνης"
 
Η τέχνη μάς βοηθά να αφήσουμε ελεύθερο τον δημιουργικό εαυτό μας, μάς θυμίζει την ουσία και την ομορφιά της ζωής και μας οδηγεί στο να δούμε βαθύτερα εμάς τους ίδιους. Μέσα σε μια εποχή κρίσης και αλλαγής, δοκιμάζουμε να ακούσουμε την ψυχή μας και να δώσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις αγωνίες μας.
 
Με τη βοήθεια της τέχνης, (εικαστικά, δημιουργική γραφή,παιχνίδια ρόλων) θα δοκιμάσουμε να γίνουμε ξανά οι καλλιτέχνες της ζωής μας, σε δίωρα βιωματικά εργαστήρια που συντονίζει η Msc, Συστηματικής ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος, Ειρήνη Γεωργίου, κάθε Τρίτη απόγευμα στις 6.00 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

H συντονίστρια της ομάδας, ψυχοθεραπεύτρια, Ειρήνη Γεωργίου μας εξηγεί αναλυτικά: "Σε αυτό το εργαστήρι θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία, να κάνουμε συνδέσεις με το παρελθόν και το παρόν μας και να αναζητήσουμε λύσεις σε θέματα που μας ανησυχούν. Όλοι μαζί (και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας) μας δίνουν ανατροφοδότηση μέσα σε ένα περιβάλλον ενσυναίσθησης και υποστήριξης"

Τι θα συμβεί στο εργαστήρι "θεραπεία μέσω τέχνης";

Κάθε συνεδρία περιλαμβάνει μία ή δύο ασκήσεις δημιουργικής έκφρασης, που προτείνονται από την συντονίστρια. Αυτές μπορεί να ειναι ζωγραφική, κολάζ, αυτόματη γραφή, σκετσάκια ρόλων. Δε χρειάζεται να έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε γίνεται καλλιτεχνική αξιολόγηση. Το προϊόν της καλλιτεχνικής μας δημιουργίας, είναι η αφορμή για γόνιμη συζήτηση, καθώς έρχονται στην επιφάνεια θέματα και προβληματισμοί που μας απασχολούν, φόβοι, ελπίδες και οράματα για το μέλλον, τα οποία θα ήταν δύσκολο να εκφραστούν και να γίνουν κατανοητά με τόσο άμεσο τρόπο, χωρίς την βοήθεια της τέχνης. 

Μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις, θα αφήσουμε χώρο να αναδυθούν οι ανάγκες μας και θα δοκιμάσουμε απαντήσεις σε κάποιες από αυτές. Είναι μια βιωματική ομάδα έκφρασης και θεραπείας που θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε την πυξίδα μας, να σταθούμε στα πόδια μας γερά, να ξανά-ανακαλύψουμε τη χαρά και τη δημιουργία, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε και να επαναφέρουμε τον εαυτό μας μέσα σε ένα περιβάλλον γενικευμένης κρίσης.
 
Το εργαστήρι αυτό είναι μια υπέροχη ευκαιρία να κάνουμε ένα αληθινό και διαφορετικό δώρο στον εαυτό μας, που θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό! Γι αυτό και το womannow.gr θα είναι εκεί! 
 
Με την Msc, Συστηματικής ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο, Ειρήνη Γεωργίου. 
 
7, 14, 21, 28 Φεβρουαρίου 2017, 7, 14, 21 Μαρτίου 2017

Τρίτη, 18.00-20.00

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 130€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση και να αποσταλεί με email education@thf.gr ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.

Πληροφορίες : 210-3611206

Θέλετε κι άλλες ιδέες, άρθρα, προτάσεις για να γίνει η ζωή σας καλύτερη; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...