7 σημάδια για να καταλάβεις αν το φλερτ θα γίνει... σχέση!

7 σημάδια για να καταλάβεις αν το φλερτ θα γίνει... σχέση!

«Θα τα φτιάξουμε; Mε θέλει;», « Μιλάμε αρκετό καιρό … αλλά δε ξέρω τί θα γίνει», «Αξίζει να ελπίζω;» Αν σε αυτά τα ερωτήματα ακούς τον εαυτό σου ν΄αναρωτιέται, δεν είσαι μόνη. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια, τα οποία υποδηλώνουν άτυπα, ότι μια γνωριμία έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε σχέση. Είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε, προκειμένου να μη παραμυθιαζόμαστε όταν φλερτάρουμε με κάποιο νέο πρόσωπο. 

Δες ποια είναι τα 7 σημάδια για να καταλάβεις αν σε θέλει κι αν το φλερτ σας θα γίνει σχέση!

  • Άμεση ανταπόκριση- Γνωρίζουμε έναν άντρα, μέσω γνωστών σε μια παρέα, σ’ ένα επαγγελματικό σεμινάριο, σε site ή διαδικτυακή πλατφόρμα, γενικά φλερτάρουμε με θέρμη και ενδιαφέρον. Πότε θα πρέπει να είναι η επόμενη φορά συνομιλίας μας μαζί του; Η απάντηση είναι άμεσα.  Οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα ερωτευμένα ζευγάρια έχουν αμοιβαιότητα και συγχρονισμό από την πρώτη στιγμή. Το να σε αφήσει λοιπόν να περιμένεις περισσότερο από μία μέρα από τη γνωριμία σας, χωρίς να έχει επικοινωνήσει μαζί σου, δεν αποτελεί πολύ ευοίωνο δείγμα.
  • Το πρώτο ραντεβού- Μετά την επικοινωνία σας ( μέσω social media ή τηλέφωνο κλπ.), έρχεται η πρώτη συνάντηση τετ- α- τετ. Όσο πιο πολύ επιθυμεί ο άλλος να συναντηθούμε από κοντά, τόσο πιο πολύ δείχνει ότι ενδιαφέρεται.
  • Πρωτοβουλίες – απόσταση, επιλογή μέρους και διασκέδασης- Το «πού» θα συναντηθούμε, το «πώς» θα βρεθούμε και το τί θα κάνουμε εκεί , είναι πολύ σημαντικά κριτήρια για εμάς, για το εάν αυτός ο άνθρωπος ταιριάζει με εμάς. Μοιραζόμαστε την απόσταση για το σημείο συνάντησης;  Αρέσει και στους δύο;  Θα έχει και άλλο γνωστό κόσμο ή  θα είμαστε μόνοι; Πίσω από αυτές και άλλες παρόμοιες απαντήσεις, κρύβεται μια πρώτη εικόνα για το τρόπο που αρχίζουμε να σχετιζόμαστε.
  • Από κοντά – ντύσιμο, τρόποι , ‘αέρας’- Το πώς νοιώθουμε από κοντά, είναι το βασικότερο δείγμα για τη συνέχεια. Οι πρώτες αυτές εντυπώσεις μας, είναι  πηγαίες και αυθόρμητες. Αυτό που νιώθουμε – πριν δημιουργηθούν συναισθήματα- είναι η αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6 ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

  • Τοποθέτηση / Προβολή εαυτού – διήγηση για προηγούμενες σχέσεις. Πώς παρουσιάζει τον εαυτό του; Πώς μιλάει για τις γυναίκες; Τι αναφέρει για τις προσωπικές του θέσεις σε σχέση με τη δέσμευση, το γάμο και την οικογένεια; Όλα αυτά σκιαγραφούν την τάση του ανθρώπου που έχουμε απέναντι μας. Στις πρώτες κυρίως συναντήσεις είναι σημαντικό να «ακούμε» όλα αυτά που ο άλλος λέει. Η πεποίθηση που έχουν αρκετές γυναίκες όπως «δεν τα εννοεί» ή «εγώ θα τον αλλάξω», είναι λάθος.
  • Σκέψεις και δηλώσεις για το μέλλον. Αφού λάβουμε υπόψιν μας το παρελθόν, το επόμενο βήμα, είναι τα σχέδια και οι προγραμματισμοί για το μέλλον. Όταν οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι και επιθυμούν να μπουν σε σχέση, μιλούν αρκετά για το μέλλον, κάνουν όνειρα, ανιχνεύουν τις προθέσεις του άλλου για το αν θα μπορούσε να τους ακολουθήσει στα σχέδια τους.
  • Συνέπεια στην «επόμενη» μέρα. Μετά από κάποιες συναντήσεις,  έρχεται η σωματική επαφή, το σεξ. Με όποιο τρόπο και σε όποιο στάδιο, η σεξουαλική εκδήλωση των ανθρώπων, σηματοδοτεί μια οικειότητα. Από εκεί και πέρα λοιπόν, κρίνεται τι συμβαίνει μετά. Πώς είναι η επόμενη ημέρα, σε επικοινωνία, σε οικειότητα, σε πρόταση νέας συνάντησης; Αυτό είναι και το στάδιο, που μια επιπόλαιη επαφή, χωρίς να έχουμε εξετάσει τα παραπάνω κριτήρια, μπορεί και να κοπεί απότομα και απογοητευτικά.

Το να φλερτάρουμε χωρίς αντίκρισμα, μπορεί να είναι μια προσωπική μας επιλογή, προκειμένου να περάσουμε το χρόνο μας και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Το να θέλουμε όμως να δημιουργήσουμε σχέση με κάποιον/α που δεν το επιθυμεί, το να επενδύουμε χρόνο και κυρίως συναίσθημα σε λάθος άτομα, αποτελεί μια προσωπική αδυναμία και συχνά μας οδηγεί σε απογοήτευση και θλίψη .

Ακολουθήστε μας στο Instagram και πάρτε έμπνευση μέσα από εικόνες και λόγια που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη!

Γκρέις Χατζίκου

Η Γκρέις Χατζίκου είναι Επικοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σχέσεων & Ψυχικής Υγείας με MA CITY University London και πιστοποιημένη Coach από τον EMCC. Τα τελευταία χρόνια, ιδιωτεύει στον τομέα του life, relationship και business coaching στον τομέα του HR και της εκπαίδευσης εργαζομένων. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Φιλοθέη και τη Βουλιαγμένη . Τελείωσε το Pierce College,  το Deree College και το City University στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ένα σκυλάκι και αγαπάει ιδιαίτερα τη θάλασσα, τα ταξίδια, το διάβασμα και τους ανθρώπους. Μπορείτε να τη γνωρίσετε καλύτερα, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook  Grace Chatzikou ή και της επαγγελματικής της Success Coaching .

WOMANNOW.GR LOVES...