Γιατί είσαι κολλημένη με αυτόν που σε απέρριψε;

Η ιστορία μιας γυναίκας που είναι ερωτευμένη ή καλύτερα "κολλημένη" με έναν άντρα που την απέρριψε είναι πολύ γνωστή. Την έχεις ακούσει, τη συζητάς και κατά πάσα πιθανότητα την έχεις ζήσει. Κι ίσως όχι μόνο από τη μια πλευρά, αλλά κι από την ανάποδη. Να είσαι εσύ δηλαδή αυτή που απέρριψες κάποιον κι αυτός να τρέχει πίσω σου. Την ξέρεις την ατάκα "οι άντρες/ οι γυναίκες, είναι σαν τα γραμματοσήμα. Όσο περισσότερο τους/ τις "φτύνεις", τόσο περισσότερο κολλάνε". Είναι δυσάρεστη και δεν μάς αρέσει να την αναπαράγουμε, αλλά δεν έχει μια βάση; Κι εξηγείται κιόλας!

Αυτά που συμβαίνουν σ΄έναν άνθρωπο, ανεξαρτήτως αν είναι γυναίκα ή άντρας, όταν νιώθει απόρριψη, είναι πολλά κι όχι και τόσο φανερά. Κρύβονται πιο βαθιά από τις εκφράσεις που ακούς από τις φίλες σου "είναι εγωισμός", "θες απλώς να κερδίσεις" κλπ.

Στην αρχή μπορεί να σου πουν οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεσαι τον... πόνο σου, ότι είσαι πολύ πιεστική και γι αυτό ο άλλος την... έκανε. Μπορεί να σου πουν ότι σε είχε δεδομένη και ξενέρωσε. Όλα παίζουν, όχι βέβαια αν σε θέλει πραγματικά. Γιατί ένας ερωτευμένος άντρας, χαίρεται να περνάει ώρα με την κοπέλα σου, θέλει να είναι διαρκώς μαζί και τρελαίνεται στην ιδέα να μην είναι δεδομένη. Θέλουν όλα ένα μέτρο. Να πηγαίνετε με τον ίδιο ρυθμό. Μην συμπεριφέρεσαι σα να είστε μαζί 10 χρόνια κι έχετε δυο παιδιά, αν η σχέση σας μετράει ένα μήνα. Και μην μπερδεύετε την οικειότητα και την άνεση που μπορεί να έχετε αναπτύξει μεταξύ σας, με το γεγονός ότι βρίσκεστε στη φάση της γνωριμίας, συστήνεται ο ένας στον άλλο και βγαίνει ο καλύτερος εαυτός σας. Όλα βρίσκονται υπό εξέταση. Το ξεπερνάμε όμως αυτό, θεωρώντας πως δεν κάνεις υπερβολικά πράγματα και πάμε να δούμε γιατί εσύ έχεις κολλήσει τόσο πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ;

Ένιωσες ότι σε απέρριψε, αλλά βασικά ότι σε αδίκησε. Ότι δηλαδή δεν σου έδωσε την ευκαιρία να γνωριστείτε πραγματικά, οπότε κολλάς γιατί πιστεύεις πως αν είστε ξανά μαζί θα δει το καλό σου πρόσωπο που σίγουρα θα του αρέσει. Φυσικά ρίχνεις διαρκώς ευθύνες κι ενοχές στον εαυτό σου.

Θέλεις να τον ξανακερδίσεις. Έτσι απλά, φυσικά από εγωισμό (λέμε τώρα), γιατί αν τελικά είστε ξανά μαζί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι λίγο αργότερα δεν θα τον αφήσεις εσύ. Αλλά τώρα, όχι. Τον θες πίσω, τέλος.

Για όλ΄αυτά λοιπόν δεν φταις εσύ. Αλλά ο τρόπος που μεγάλωσες. Γιατί με το που σε απορρίπτει ο άλλος, είναι σα να πατιέται  το εσωτερικό σου κουμπί των αρνητικών πεποιθήσεων που έχουν δημιουργηθεί μέσα σου όταν ήσουν παιδί. Πεποιθήσεις που δημιουργήθηκαν από το οικογενειακό σου περιβάλλον, από το πώς σου φέρονταν οι γονείς σου (και ειδικά ο πατέρας σου), μέχρι το τι γνώμη είχες κι έχεις διαμορφώσει για τον εαυτό σου.

Οι ερωτικές σχέσεις μοιάζουν πολύ, λόγω της οικειότητας, με τις σχέσεις μας με τους γονείς μας. Ακόμη κι αν δεν στο δίνει ο άλλος όμως αυτό που ζητάς, νιώθεις άνετα με το συναίσθημα της απόρριψης, γιατί το ξέρεις καλά κι είναι μέσα σου καταγεγραμμένο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο μπαμπάς σου ήταν απέναντί σου, αδιάφορος, απών και με κάποιο τρόπο σε απέρριπτε, ξαναβιώνεις το ίδιο συναίσθημα στην ενήλικη ζωή σου μέσω ενός ερωτικού συντρόφου. Και θες να τον κερδίσεις, για να πάρεις αυτό που σου έλειψε. Για να δικαιωθείς, έστω και εκ των υστέρων. Γιατί οι ερωτικές μας σχέσεις μοιάζουν πολύ, λόγω της οικειότητας που έχουν, με τις σχέσεις μας με τους γονείς μας. Ακόμη κι αν δεν στο δίνει ο άλλος όμως αυτό που ζητάς, νιώθεις άνετα με το συναίσθημα της απόρριψης, γιατί το ξέρεις καλά κι είναι μέσα σου καταγεγραμμένο. Ταυτόχρονα βγαίνουν και οι πεποιθήσεις που έχουν χαραχτεί μέσα σου, όπως "δεν είμαι αρκετά καλή", "εγώ φταίω", "είμαι λίγη"," δεν είμαι ικανή" κι άλλα χιλιάδες τέτοια παρεμφερή που γίνονται τροχοπέδη για κάθε τομέα της ζωής μας, απλώς τώρα φανερώνεται μέσω μιας ερωτικής σχέσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ "ΚΟΛΛΗΣΕΙ" ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Έτσι κολλάμε στον άνθρωπο που μας απέρριψε και πολλές φορές γίνεται εμμονή, θεωρώντας πως μόνο αν τον κατακτήσουμε θα λυτρωθούμε. Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμβεί αυτό, ειδικά όταν έχουμε χάσει την αυτοεκτίμησή μας.

Προφανώς κάτι του βρήκες και έχεις "κολλήσει". Κάποια στοιχεία του σ΄έκαναν να νιώσεις ξεχωριστή, να πάρεις την προσοχή που επιζητούσες, τον θαυμασμό. Κι έπειτα όλα χάθηκαν. Μην το παίρνεις προσωπικά. Τίποτε να μην παίρνεις προσωπικά. Κι ο άλλος που έχεις απέναντί σου, υποφέρει από τις δικές του αρνητικές πεποιθήσεις. Ξεπέρασέ το, πήγαινε παρακάτω, γιατί αν μένεις, είναι σαν να το κάνεις από επιλογή. Σα να μη θες να χαρείς τη ζωή. Κι αυτό είναι το μόνο άδικο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Να του στερήσεις τη χαρά, την ευτυχία, τις όμορφες στιγμές. Γιατί όλ΄αυτά αξίζεις! Βγες να τα πάρεις, σε περιμένουν εκεί έξω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΈΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΕΝΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ;

Μπες κι εσύ στη μεγάλη παρέα του womannow.gr και πάρε έμπνευση και ιδέες για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή. Ακολούθησέ μας στο instagram κάνοντας κλικ εδώ και στο facebook εδώ.

WOMANNOW.GR LOVES...