6 λάθη στο μακιγιάζ που μας προσθέτουν χρόνια

maquillage4Το μακιγιάζ το χρησιμοποιούμε για να δείχνουμε πιο όμορφες αλλά και πιο φρέσκες. Υπάρχουν όμως κάποιες φορές που δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και μπορεί να νιώθουμε πιο ωραίες αλλά φαινόμαστε μεγαλύτερες. Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ και μας προσθέτουν χρόνια;

1.Υπερβολική βάση 

Οι υπερβολική δόση foundation έχει την τάση να «κάθεται» στις λεπτές γραμμές της επιδερμίδας μας σβήνοντας τη φωτεινότητά της. Χρησιμοποιείτε την βάση με φειδώ μόνο στα σημεία που πρέπει και όχι σε κάθε σπιθαμή του δέρματός σας. Αποφεύγετε τις «ματ», «βελούδινες» και «μακράς διάρκειας» βάσεις και προτιμήστε τις υγρές φόρμουλες που επιτρέπουν το φως να διαχέεται.

 2.Υπερβολικό concealer

Οι παχιές στρώσεις κονσίλερ κάτω από τα μάτια θα εξαφανίσουν μεν τις σακούλες και την κούραση, θα επικεντρώσουν όμως την προσοχή στις λεπτές γραμμές που υπάρχουν εκεί. Εφαρμόστε το μόνο στις εσωτερικές γωνίες εκεί όπου οι σκιές είναι πιο εμφανείς.

3. Πολύ σκούρα κραγιόν

Οι σκοτεινές αποχρώσεις κάνει οποιαδήποτε επιφάνεια να δείχνει μικρότερη – μια ψευδαίσθηση που ενώ στους γλουτούς μας είναι καλοδεχούμενη, στα χείλη μας δεν είναι. Για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν μεγαλύτερα, διαλέξτε φωτεινά κραγιόν.

4. Μαύρο eyeliner

Δεν σας λέμε να καταργήσετε συνολικά τα eyeliner -είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν πιο ανοικτά-, απλώς προτιμήστε το καφέ eyeliner αντί του μαύρου, το οποίο μπορεί να είναι σκληρό. Οι χοντρές στρώσεις μαύρου eyeliner πάνω από τα μάτια τα κάνουν να φαίνονται πιο βαριά. Η καλύτερη τεχνική είναι να γεμίσετε με καφέ eyeliner τις εξωτερικές γωνίες και κατόπιν να τις μουτζουρώσετε.

5.Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

H χρήση της μάσκαρα αλλά και του liner στις κάτω βλεφαρίδες κάνει τα μάτια μας να φαίνονται πεσμένα και στρέφει την προσοχή στους μαύρους κύκλους που ενδεχομένως να έχουμε. Αντί γι' αυτό προτιμήστε να γυρίσετε τις πάνω βλεφαρίδες και να τονίσετε τις άκρες για καλύτερο αποτέλεσμα.

6.Χωρίς blush 

Μια ρόδινη πινελιά στα μάγουλά  δίνει αμέσως ζωή και λάμψη στα μάγουλά μας. Αν εφαρμοστεί σωστά, το ρουζ μπορεί να δώσει άλλη άλλη αίσθηση σε ένα πρόσωπο. Χαμογελάστε, βρείτε το σημείο του μήλου σας με την περισσότερη σάρκα και εφαρμόστε το χρώμα ελαφρά πιο πάνω.

WOMANNOW.GR LOVES...