5 βήματα για να βρείτε τη σχέση που ονειρεύεστε

Νέα, όμορφη, δυναμική γυναίκα είναι μόνη. Δεν ψάχνει, περιμένει. Να βρει αυτόν που θα κάνει την καρδιά της να χτυπήσει. Αυτόν που όταν θα τον συναντήσει ο χρόνος δεν θα μετράει πια. Τον μοναδικό για εκείνη άνδρα, που στην αγκαλιά του θα ξεχνάει τα πάντα. Γιατί όμως δεν τον βρίσκει; Και τι μπορεί να κάνει γι αυτό; Ίσως σας θυμίζουν κάτι όλ΄αυτά. Τη ζωή της φίλης σας, της γνωστής σας, τη δική σας. Φυσικά με εύκολα τρικ και μυστικά δεν μπορεί κανείς να πει, πως θα σας κάνει να φέρετε στη ζωή σας αυτόν που περιμένετε. Μπορείτε όμως να τον φέρετε, αν κοιτάξετε μέσα σας και ψάξετε τον ίδιο σας τον εαυτό.

5 βήματα για να βρείτε τη σχέση που ονειρεύεστε

5 βήματα για να βρείτε τη σχέση που ονειρεύεστε

1. Αγαπήστε τον εαυτό σας: Είμαστε έτοιμοι να ερωτευτούμε και ν΄αγαπήσουμε έναν άνθρωπο, όταν πρώτα έχουμε αγαπήσει τον εαυτό μας. Και δεν μιλάμε για εγωκεντρισμό ή ναρκισσισμό. Μιλάμε για την αποδοχή του εαυτού μας γι αυτό που είναι, με τα θετικά και τ΄αρνητικά του, να τον εκτιμάμε, να ακούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Θέλει δουλειά, το αποτέλεσμα όμως είναι λυτρωτικό, πρώτα απ΄όλα για εμάς τις ίδιες!

2. Αφήστε τους πρώην, εκεί που είναι: Πολλές φορές μη έχοντας κάτι καλύτερο στη ζωή μας, σκεφτόμαστε τους πρώην. Ή ακόμη χειρότερα έναν πρώην. Φυσικά  ένας χωρισμός είναι δύσκολος. Για να τον αφήσετε όμως στο παρελθόν για πάντα, πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας τα σωστά ερωτήματα. Χωρίς κριτική διάθεση. Τι νιώθετε; Τι νιώθατε; Τι σας έδινε εκείνος ο άνθρωπος; Ποιες ανασφάλειες σας έφερε στην επιφάνεια; Τι κερδίσατε από τη σχέση αυτή; Όταν θα έχετε απαντήσει με ειλικρίνεια σε όλ΄αυτά, θα μπορέσετε να ξεκολλήσετε μια και καλή από το παρελθόν.

3. Αναρωτηθείτε για τη συμπεριφορά σας : Συχνά εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στον άλλο, τον άγνωστο. Κοιτάμε τη συμπεριφορά του, τις κινήσεις του, τον κρίνουμε και δεν κοιτάμε εμείς πως είμαστε, τι εικόνα δείχνουμε. Τι συναισθήματα μπορεί να προκαλούμε αν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα κι αμίλητες; Ναι, είχαμε ένα πολύ σοβαρό meeting στη δουλειά, αλλά ο άλλος άνθρωπος ούτε το γνωρίζει, ούτε τον ενδιαφέρει. Άρα πώς περιμένετε να γίνει η χαρά της ζωής, όταν έχει τέτοια αντιμετώπιση; Τέλος αναρωτηθείτε μήπως έχετε μια μόνιμα αμυντική στάση από το φόβο μην πληγωθείτε ή μην χάσετε τον έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ Μ΄ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ;

4. Πείτε στον εαυτό σας τι ζητάτε: Ξέρετε πότε θα βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο; Όταν απαντήσετε ειλικρινά στην ερώτηση τι ζητάτε από αυτόν κι από μία σχέση. Εμείς καθορίζουμε τις σχέσεις μας κι έχουν όλες να κάνουν με το πώς θέλουμε τη ζωή μας. Απαντήστε λοιπόν στο τι σας κινεί το ενδιαφέρον σ΄έναν άνδρα και τι ανάγκη θέλετε να σας καλύψει μια νέα σχέση. Τουλάχιστον αν απαντήσετε στην τελευταία ερώτηση ότι θέλετε μια σχέση γιατί δεν αντέχετε να είστε άλλο μόνη, θα ξέρετε αν δεν πάει καλά ο δεσμός αυτός, ότι το κάνατε γιατί δεν αντέχατε τη μοναξιά!

5. Αποκαλύψτε τον κι αποκαλυφθείτε: Όταν κάνουμε μια νέα γνωριμία δείχνουμε το καλύτερο μας πρόσωπο και πολλές φορές λέμε και υπερβολές ή ψέματα για τον εαυτό μας. Όλοι το ίδιο κάνουν. Αν αυτά μένουν σε επίπεδο αθλητικών επιδόσεων πχ. κάνω φοβερό σκι ενώ δεν ξέρετε δεν πειράζει, αν και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθώντας να φανούμε διακριτικές δεν κάνουμε καίριες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα "είσαι χωρισμένος;" κι αφηνόμαστε σε ονειροπολήσεις κάνοντας φανταστικά σενάρια με το μυαλό μας.

Ο δρόμος προς τη σχέση των ονείρων μας ξεκινάει από εμάς. Οι άλλοι βλέπουν αυτό που νιώθουμε. Αυτό να θυμάστε!

Μπείτε στη μεγάλη παρέα του womanow.gr κάνοντας Like στη σελίδα μας στο facebook για να παίρνετε ιδέες κι έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή!

WOMANNOW.GR LOVES...