5 μυστικά ενός ευτυχισμένου ζευγαριού

89ca3c73368ad48b1cd049ac9266b1bdΟι συνήθειες ενός ζευγαριού είναι πολλές, πέντε από αυτές όμως, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι και οι πυλώνες της ευτυχισμένης τους ζωής και συμβίωσης. Κάποιες συνήθειες που δένουν τον έναν με τον άλλον, κάθε μέρα και πιο πολύ και η αγάπη τους γίνεται όλο και πιο δυνατή. Τι κάνουν λοιπόν τα ερωτευμένα ή αν θέλετε αληθινά αγαπημένα ζευγάρια, για να δούμε, μήπως τα κάνουμε κι εμείς; Κι αν όχι, δεν πειράζει, τώρα ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε!

 

1. Μιλούν μεταξύ τους, ουσιαστικά

Όταν υπάρχει επικοινωνία σ΄ένα ζευγάρι, αληθινό ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον κι έκφραση των συναισθημάτων τους, δεν μένουν κατά τη διάρκεια της σχέσης σκιές, δεν δημιουργείται θυμός, γιατί ό,τι συμβαίνει οι δύο σύντροφοι το συζητούν. Αν μέχρι στιγμής δεν το κάνατε, ξεκινήστε με απλά πράγματα. Μιλήστε για τη μέρα σας, ρωτήστε τον για τη δική του κι αν κατά τη διάρκεια του 24ωρου συνέβη κάτι που δεν σας άρεσε πείτε το. Διατηρείστε ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας στη σχέση σας, μην το ξεχνάτε!

2. Ακούν ο ένας τον άλλον (πραγματικά)

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το σύντροφό σας είναι να τον ακούσετε. Αληθινά όμως. Χωρίς να σκέφτεστε τι θα του πείτε το αμέσως επόμενο λεπτό, έτσι δεν ακούτε. Γνωρίστε τον μ΄αυτόν τον τρόπο καλύτερα, κατανοήστε τον και μην μπαίνετε σ΄έναν αγώνα ανταγωνισμού για το ποιος θα μιλήσει καλύτερα, περισσότερο κλπ. Ακούγοντας τον λοιπόν θα ζητήσετε αργότερα, το ίδιο κι από εκείνον!

3. Ξέρουν πότε να σταματήσουν έναν καυγά

Και το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι έχει στιγμές δύσκολες, έντονες. Τσακώνεται και είναι απολύτως υγιές αυτό, γιατί σημαίνει πως διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό του και τη σχέση του. Το ιδανικό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να μη συνεχίσετε μια συζήτηση ή να μην παρατραβήξετε έναν καυγά που δεν πάει πουθενά ανταλλάσσοντας κουβέντες που θα πληγώσουν τον άλλον. Φύγετε από τον χώρο κι επιστρέψτε αφού έχετε πάρει ο καθένας το χρόνο του, έχει επεξεργαστεί τις πληροφορίες και θα μπορείτε ήρεμα και καθαρά να συνεχίσετε την κουβέντα σας...

4. Είναι καλοί φίλοι

Δεν εννοούμε την πραγματική έννοια της φιλίας, αλλά είναι βασικό δυο άνθρωποι όχι μόνο να μπορούν να κάνουν παρέα, ν΄απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου, να την αποζητά, να θέλει να μοιραστεί τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρά του. Να μπορεί να τον εμπιστευθεί. Να ξέρει τι του αρέσει, τι τον ενθουσιάζει, τι δεν αντέχει!

5. Έχουν ενσυναίσθηση και είναι υποστηρικτικοί

Ένας καλός σύντροφος προσπαθεί να καταλάβει πως νιώθει ο άνθρωπός του, γιατί αισθάνεται έτσι και τι μπορεί να κάνει για να νιώσει καλύτερα. Τον υποστηρίζει, δεν του ασκεί κριτική κουνώντας του το δάχτυλο, απλώς του λέει τη γνώμη του που αν θέλει ο άλλος μπορεί να την ακολουθήσει. Αν δεν θέλει, δε σημαίνει ότι θα δει μούτρα από τον άλλον γιατί δεν άκουσε τη γνώμη του. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει ο,τι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του! Και το ότι ένας άνθρωπος γίνεται ζευγάρι με έναν άλλο δε σημαίνει ότι χάνει την προσωπικότητά του.

Παρά τις δυσκολίες της ζωής προσπαθήστε να είστε θετικοί, να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο και να θυμάστε οτι ακόμη και οι δυσκολίες που θα έρθουν θα σας κάνουν πιο δυνατούς. Αρκεί να το δείτε... έτσι!

WOMANNOW.GR LOVES...