Tούρτα με κρέπες και μους λεμονιού

Mothers-day-desserts-by-martha-stewart_15Αυτή η ιδέα για τούρτα στην πραγματικότητα είναι δύο διαφορετικές συνταγές, σε μία. Μπορείτε να φτιάξετε τη μους λεμονιού και να τη σερβίρετε σε γιάλινα ποτήρια μετά από ένα δείπνο με θαλασσινά ή τις κρέπες να τις γεμίσετε με σοκολάτα, μπανάνα ή μπισκότο και να τις προσφέρετε ένα απόγευμα που θα έχετε καλέσει φίλους των παιδιών στο σπίτι. Εμείς εδώ θα φτιάξουμε μία τούρτα με βάση από κρέπες και γέμιση από μους λεμονιού.Έτοιμες;

ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Τι χρειαζόμαστε:

  •     1 κ.γ ζελατίνη
  •     1 κ.σκρύο νερό
  •     4 αυγά και 6 κρόκους
  •     1 φλυτζάνι ζάχαρη
  •     1 μιση κ.σ ξύσμα λεμονιού
  •    3/4 φλιτζανιού ρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  •     6 κ.σ βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  •     1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σαντιγί

Πώς το κάνουμε: 

  1. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε νερό για περίπου 5 λεπτά
  2.  Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας και προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Περνάμε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο ώστε να μην υπάρχουν αδιάλυτα κομμάτια ζελατίνης.
  5. Βάζουμε το μείγμα σ΄ ένα μπολ με ζελατίνα από πάνω και το αφήνουμε να πήξει για 2 3 ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν το σερβίρουμε το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και απαλά με τη σαντιγύ. Τη σαντιγύ μπορείτε να την παραλείψετε για πιο... Light εκδοχή.

Αν σας περισσέψουν κρέπες φυλάξτε τις στο ψυγείο για να τις γεμίσετε μέσα στις επόμενες μέρες με τυριά και ζαμπόν αν θέλετε ένα αλμυρό πιάτο, ή με μέλι και ξηρούς καρπούς αν θέλετε ένα λαχταριστό γλυκό. Απλώς να θυμάστε πως για να μην ξεραθούν χρειάζεται να τις τυλίξετε σε μεμβράνη.

ΚΡΕΠΕΣ

Τι χρειαζόμαστε:

  •     2 φλιτζάνια αλεύρι
  •     1 κγ αλάτι
  •     6 αυγά
  •     2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  •     4 κ.σ βούτυρο, λιωμένο
  •     6 κ.σ φυτικό λάδι και περισσότερο αν χρειαστεί

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και το μισό από το γάλα. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν τελείως και στη συνέχεια χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα μόνο του. Έπειτα προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα στο μείγμα μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Καλύπτουμε τη ζύμη μ΄ένα πανί και την αφήνουμε να σταθεί για καμιά ώρα.
  2.  Σ΄ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και κουνάμε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί η κρέπα. Χρειάζεται περίπου μισό λεπτό η κάθε πλευρά.
  3. Και τώρα η συναρμολόγηση... Τοποθετούμε μία κρέπα σε μια πιατέλα. Απλώνουμε από πάνω μ΄ένα μαχαίρι, σπάτουλα κλπ λίγη μους λεμονιού. Από πάνω βάζουμε άλλη κρέπα και επαναλαμβάνουμε με μους, κρέπα, μους κλπ. Τελειώνουμε με μια κρέπα.
  4. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  5.  Στην κορυφή ρίχνουμε άχνη ζάχαρη ή φρέσκια σαντιγύ.

Απολαύστε το!

WOMANNOW.GR LOVES...