Τι να κάνουμε με τα παιδιά μας μια μέρα που χιονίζει!

12fdc0bc2dd6e5cb3aa4f56d39e0ea69Χιονίζει, χιονίζει"! Μόλις οι πρώτες νιφάδες χιονιού κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό και στο μπαλκόνι μας, τα παιδιά ενθουσιάζονται. Δεν είναι και τόσο συχνό το φαινόμενο του χιονιού, εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στην πρωτεύουσα, οπότε για τα μικρά μας είναι η τέλεια ευκαιρία για παιχνίδι. Όχι πως και σ΄εμάς δεν αρέσει το χιόνι, αλλά είναι και μερικές στιγμές που μένουν σπίτι τα παιδιά κι αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους για να περάσουν όμορφα. Έχουμε λοιπόν μερικές ιδέες για το τι να κάνουμε με τα παιδιά μας μια μέρα που χιονίζει, τόσο με δραστηριότητες εντός όσο και με δραστηριότητες εκτός σπιτιού!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

pizza1. Φτιάξτε μαζί τους πίτσες. Απλώστε τα ζυμάρια στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας, αφήστε τα παιδιά σας να τα ανοίξουν όσο μπορούν και να τοποθετήσουν πάνω όλα τα υλικά που τους αρέσουν. Μετά δείτε τα με τι λαχτάρα θα κοιτούν τον φούρνο, περιμένοντας να ψηθούν τα... δημιουργήματά τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: EYKOΛΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ

2. Φτιάξτε μαζί τους γλυκά. Αν προτιμούν τη ζαχαροπλαστική από τη μαγειρική ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέικ ή κρέπες και μπισκότα θα τα ξετρελάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΔΙΠΛΟ ΚΕΪΚ 

3. Ανάψτε το τζάκι, καθίστε μπροστά και παίξτε επιτραπέζια. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας επιλέξτε επιτραπέζια που εύκολα μπορούν να παρακολουθήσουν. Προσπαθήστε να μην είστε ανταγωνιστικοί, να κάνετε και λίγο τα... "στραβά μάτια" ώστε να χαρούν πραγματικά το παιχνίδι μαζί σας.

cd00f93839856425661a74fc582cadba4. Κάντε χειροτεχνίες. Μπορείτε απλώς να καθίσετε όλοι μαζί να ζωγραφίσετε με μαρκαδόρους ή πινέλα στο πάτωμα. Μπορείτε όμως και να φτιάξετε διάφορες κατασκευές με κόλλες και είδη χαρτοκοπτικής. Τι θα λέγατε για έναν χιονάνθρωπο με πιάτα; Είναι όμορφη και διασκεδαστική κατασκευή!

5. Διαβάστε τους ιστορίες. Καθίστε το κρεβάτι σας ή μπροστά στο τζάκι κι αφήστε να επιλέξουν το βιβλίο που θέλουν εκείνα για να τους το διαβάσετε εσείς. Ακόμη κι αν ξέρουν καλά να διαβάζουν, μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να έρθετε κοντά τους φέρνοντάς τους στη μνήμη τα παλιά χρόνια που τους διαβάζατε πριν κοιμηθούν.

a7c5e9c1ead4bd9123d8b51086517df86. Αφήστε τα να παίξουν ένα τέλειο παιχνίδι με σπάγγους και κορδέλες που θα έχετε κολλήσει ή δέσει στους τοίχους. Πώς παίζεται; Προσπαθεί το κάθε παιδί χωρίς να πέσει και χωρίς να ρίξει τις κορδέλες, να περάσει από τη μία άκρη του διαδρόμου στην άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ 

ss_PA0107CABIN051. Χιονάνθρωπος. Το πρώτο πράγμα που θα σας ζητήσουν και θα τρέξουν να φτιάξουν είναι ένας χιονάνθρωπος. Τέλεια ιδέα, αλλά γιατί δεν την εξελίσσετε; Τι εννοούμε; Μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι που στόχο έχει να κολλήσετε στο σωστό μέρος το στόμα του χιονάνθρωπου. Εύκολο; Όχι τόσο αν σκεφτείτε πως αυτό πρέπει αν γίνει με τα μάτια κλειστά!

97eb34d1ee440c88214474be66109a4d2. Τρίλιζα στο χιόνι. Παίζεται όπως μια κανονική τρίλιζα, απλώς αντί για ένα χαρτί έχουμε μια μεγάλη επιφάνεια χιονιού. Σχηματίζετε χοντρές γραμμές και ξεκινάτε!

94c6987d0c72c57647ca5945e635a3ed3. Χούλα χουπ στο χιόνι. Έχει πλάκα ούτως ή άλλως το χούλα χουπ, πόσο μάλλον όταν το κάνουμε στο χιόνι που χάνουμε την ισορροπία μας και γίνεται και πιο δύσκολο αλλά και πιο διασκεδαστικό!

Δε χρειάζεται να πούμε πως μια μέρα που χιονίζει φτιάχνουμε σίγουρα μια ζεστή σοκολάτα ( εδώ θα βρείτε την τέλεια αυθεντική συνταγή) και ακούμε υπέροχες μουσικές μαζί με τα παιδιά μας. Να θυμάστε πως μια τέτοια ημέρα είναι ιδανική ευκαιρία να έρθουμε κοντά τους, να μιλήσουμε, να τα ακούσουμε, να ανοιχτούν, να μάθουμε πώς νιώθουν για όσα περνούν στην καθημερινότητά τους και να τα βοηθήσουμε συναισθηματικά με όποιο τρόπο ξέρουμε και μπορούμε!

Αυτές ήταν μόνο λίγες ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας μια μέρα που χιονίζει. Εσείς κι εκείνα, συζητώντας και παίζοντας θα βρείτε κι άλλες υπέροχες ιδέες. Να περάσετε τέλεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 20 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

WOMANNOW.GR LOVES...