Ιδέες για να καθίσουν τα παιδιά στο τραπέζι... ήσυχα!

bigΈχετε τραπέζι με καλεσμένους αγαπημένους φίλους για φαγητό και μάλιστα με παιδιά! Πώς θα καταφέρετε όμως να καθίσουν τα παιδιά στο τραπέζι, να φάνε και να είναι και... ήσυχα; Είναι απλό! Αρκεί να σκεφτείτε πως αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι "απασχόληση". Ο λόγος που δεν κάθονται ήσυχα είναι επειδή βαριούνται. Και δεν έχουν κι άδικο. Θυμηθείτε και τον εαυτό σας. Για τα παιδιά το φαγητό σ΄ένα τραπέζι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Δείτε λοιπόν δυο τρόπους για να καθίσουν τα παιδιά στο τραπέζι... ήσυχα και να μπορέσετε κι εσείς ν΄απολαύσετε το τραπέζι σας με τους αγαπημένους σας φίλους!

kids2Τι πρέπει να κάνετε: 

  • Στρώστε αντί για τραπεζομάντηλο σε ένα μικρό παιδικό τραπεζάκι, χαρτί χοντρό και μεγάλο, τοποθετήστε πάνω τα μαχαιροπήρουνα και σχεδιάστε με μαρκαδόρο το μέρος στο τραπέζι, όπου θα καθίσει το κάθε παιδί.
  • Στο πλάι μπορείτε να γράψετε διάφορες ερωτήσεις που θ΄απαντούν τα παιδιά, κι έχοντας τοποθετήσει στο κέντρο ή δίπλα από κάθε παιδί, μολύβια, μαρκαδόρους ή κηρομπογιές να τους δώσετε το σύνθημα πως μπορούν να ζωγραφίσουν ο,τι θέλουν στο τραπεζομάντηλο!
  • Επίσης μπορείτε να έχετε τυπώσει από το internet χαρτιά για να χρωματίσουν σε συγκεκριμένα σχέδια ( colouring pages) και να δείτε πόσο ωραία θα περάσουν χωρίς εσάς, αλλά... δίπλα σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ; 

WOMANNOW.GR LOVES...