Τα 5 λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν

Οι πιο διάσημοι make up artists του κόσμου, ενώνονται σε μια γροθιά και αποκαλύπτουν τα 5  «μοιραία» λάθη του μακιγιάζ, που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό μας και μας μεγαλώνουν! Για να δούμε ποια είναι αυτά, για να είμαστε όμορφες, λαμπερές και... νέες!

Τα 5 λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΑΣ

Τα 5 λάθη στο μακιγιάζ που μας μεγαλώνουν

1. Λάθος απόχρωση foundation

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη λάθος απόχρωση make up στο πρόσωπό μας. Ειδικά αν η απόχρωση είναι πιο ανοιχτή από τη δική μας, τότε έχουμε το απογοητευτικό αποτέλεσμα «μάσκας» στο πρόσωπο. Πριν λοιπόν καταλήξετε στην αγορά του κατάλληλου προϊόντος, δοκιμάστε το στο εσωτερικό του χεριού σας  και επιλέξτε αυτό που «δένει» τέλεια με την απόχρωση του δέρματός σας.

2. Σκούρα κραγιόν

Όσο περνούν τα χρόνια, τα χείλη μας χάνουν την ελαστικότητα τους και το περίγραμμα ξεθωριάζει. Ένα σκουρόχρωμο κραγιόν κάνει τα χείλη μας να φαίνονται μικρότερα και στεγνά. Για καλύτερο αποτέλεσμα επιλέγουμε λιπ-γκλος ή  κραγιόν σε γήινους τόνους που δείχνουν τα χείλη πιο ζουμερά και πιο νεανικά. Προσοχή, άλλο ένα βασικό tip είναι ότι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε με το λιπ γκλος.

3. Μολύβι στο κάτω μέρος των ματιών

Ένας βασικός κανόνας με τον οποίο  συμφωνούν οι απανταχού make up artists  είναι πως ο τονισμός του κινητού βλεφάρου είναι υποχρεωτικός. Βάζοντας μολύβι ή σκιά στο κάτω βλέφαρο το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να δίνουμε μια όψη «κατολίσθησης» στα χαρακτηριστικά μας ,δείχνοντας έτσι τα μάτια μας πιο μικρά. Το eye liner στο πάνω μέρος του ματιού μας «ανοίγει» το βλέμμα και φωτίζει το πρόσωπό μας.

4. Λάθος απόχρωση  ρουζ

Ο λόγος που το ρουζ θεωρείται βασικό στοιχείο του μακιγιάζ είναι  γιατί χαρίζει ζωντάνια και φρεσκάδα στο πρόσωπο. Αντιθέτως πολλές γυναίκες επιλέγουν σκούρες αποχρώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με το δέρμα τους. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό των ειδικών είναι το εξής: «Τσιμπήστε τα μάγουλα σας και το φυσικό κοκκίνισμα που θα πάρουν τα μάγουλα, αυτή είναι και η σωστή απόχρωση για το δέρμα σας».

5. Λεπτά άτονα φρύδια

Καθώς μεγαλώνουμε τα φρύδια μας  γίνονται πιο λεπτά και μετά από τη συχνή χρήση  με το τσιμπιδάκι των φρυδιών,σχεδόν δε ξαναγεμίζουν.  Με τα χρόνια τα φρύδια μας χρειάζονται να τονιστούν με ένα μολύβι φρυδιών σε απόχρωση που να ταιριάζει με τα μαλλιά μας. Πιο ανοιχτή απόχρωση τα φρύδια αν τα μαλλιά είναι σκούρα, πιο σκούρα απόχρωση αν τα μαλλιά είναι ξανθά.

Από τη Μαρία Καραγιώργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ...ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr και πάρε ιδέες και έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή! Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook κι ακολούθησέ μας στο Instagram και σε περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις!

WOMANNOW.GR LOVES...