Τα 10 μυστικά μιας καλής μακαρονάδας

spaggeti tomatoΕίναι το πιο εύκολο, γρήγορο φαγητό, αρέσει σε όλους και συχνά μας βγάζει από τη δύσκολη θέση, όταν βιαζόμαστε. Μπορεί να συνδυαστεί με δεκάδες υλικά, να δημιουργηθούν υπέροχες σάλτσες και είναι ένα πλήρες γεύμα για το μεσημέρι ή το βράδυ. Τι μυστικά όμως κρύβει μια μαγείρισσα που κάνει εκπληκτικές μακαρονάδες; Ας τα δούμε και μαζί!

1. Χρόνος: Κρατάτε ρολόι για τον χρόνο βρασμού των ζυμαρικών σας. Να είστε ακριβείς, γιατί αν ξεπεράσουν τα λεπτά που γράφει πάνω η συσκευασία κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα λασπώσουν. Εξάλλου το καλό μακαρόνι είναι αυτό που όπως λένε οι Ιταλοί, κολλάει στο δόντι (al dente)

2.Λάδι: Την ώρα που βράζετε το νερό, ρίξτε μια κουταλιά λάδι ώστε να μην κολλήσουν στη συνέχεια και να μη χρειαστεί να τα βουτυρώσετε και να γίνουν "βαριά".

3. Ξύλινες κουτάλες: Μην ανακατεύετε τα μακαρόνια με μεταλλικές πιρούνες, κουτάλες κλπ. Μόνο με ξύλινα εργαλεία κουζίνας

4.Αλάτι: Περιμένετε να βράσει καλά το νερό κι έπειτα προσθέστε το αλάτι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να κοχλάσει.

5.Mυρωδικά: Μαζί με το αλάτι μπορείτε να ρίξετε στην αρχή και τα μυρωδικά που θέλετε για να δώσουν άρωμα στη μακαρονάδα σας.

6.Σούρωμα: Μην καθυστερήσετε ούτε λεπτό για να σουρώσετε τα μακαρόνια σας ανακατεύοντας τα με κρύο νερό.

7.Ζεστά πιάτα: Βάζοντας λίγο από το νερό όπου έβραζαν τα μακαρόνια στα πιάτα που πρόκειται να σερβίρετε, τα κρατάτε ζεστά.Λίγο πριν τοποθετήσετε τα μακαρόνια στα πιάτα, φυσικά πετάτε το νερό.

8.Σάλτσα ντομάτας: Προτιμάτε να φτιάχνετε σάλτσες με αληθινές ντομάτες, ακόμη κι αν δεν έχετε αρκετές γιατί το αποτέλεσμα ,σε σχέση με το να χρησιμοποιείτε έτοιμες σάλτσες ντομάτας, είναι μακράν καλύτερο

9.Φρέσκο τριμμένο τυρί: Τρίψτε επι τόπου πάνω από κάθε πιάτο αφού έχετε σερβίρει παρμεζάνα, πεκορινο ή κεφαλοτύρι.

10.Δεμένη σάλτσα: Κάντε τη σάλτσα σας πάντα σε τηγάνι και χρησιμοποιείστε μέρος από το νερό με το οποίο βράσατε τα μακαρόνια για τέλειο "δέσιμο".

WOMANNOW.GR LOVES...