Ορεκτικό για ένα τραπέζι που θα οργανώσετε σπίτι ή κυρίως γεύμα για την οικογένεια μεσημέρι ή βράδυ. Αφήστε δε που ό,τι περισσέψει θα το πάρετε την επομένη μαζί σας, στη δουλειά.
Τι χρειάζεστε για την τάρτα με μανιτάρια και πράσα:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 φλιτζάνια μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα στο τρυφερό μέρος
- 1 αυγό
- 4 κ.σ γάλα
- 150 γρ τυρί φέτα τριμμένη
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Πώς θα ετοιμάσετε την τάρτα με μανιτάρια και πράσα:
- Τσιγαρίζετε σ΄ένα τηγάνι το μπέικον, χωρίς καθόλου λάδι (βγάζει το λίπος του) για κανένα πεντάλεπτο κι όταν είναι έτοιμο και τραγανό το τοποθετείτε σ΄ενα πιάτο.
- Στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα πράσα μέχρι να "μαραθούν" κι έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και μόλις είναι έτοιμα και τα μανιτάρια, αφήνουμε όλο αυτό το μείγμα στην άκρη. Προσθέτουμε και το μπέικον ψιλοκομμένο.
- Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και μόλις κρυώσει το μείγμα με τα πράσα και τα μανιτάρια τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι για τάρτες και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτα. Βάζουμε τη γέμιση και αλείψουμε με γάλα -μ΄ένα πινέλο- το γύρω γύρω της σφολιάτας που εξέχει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
http://womannow.gr/n/1896