Τάρτα με μανιτάρια και πράσα

mushroom tartΟρεκτικό για ένα τραπέζι που θα οργανώσετε σπίτι ή κυρίως γεύμα για την οικογένεια μεσημέρι ή βράδυ. Αφήστε δε που ό,τι περισσέψει θα το πάρετε την επομένη μαζί σας, στη δουλειά.

Τι χρειάζεστε για την τάρτα με μανιτάρια και πράσα:  

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 φλιτζάνια μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα στο τρυφερό μέρος
  • 1 αυγό
  • 4  κ.σ γάλα
  • 150 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Πώς θα ετοιμάσετε την τάρτα με μανιτάρια και πράσα: 

  1. Τσιγαρίζετε σ΄ένα τηγάνι το μπέικον, χωρίς καθόλου λάδι (βγάζει το λίπος του) για κανένα πεντάλεπτο κι όταν είναι έτοιμο και τραγανό το τοποθετείτε σ΄ενα πιάτο.
  2. Στο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα πράσα μέχρι να "μαραθούν" κι έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας διαρκώς.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και μόλις είναι έτοιμα και τα μανιτάρια, αφήνουμε όλο αυτό το μείγμα στην άκρη. Προσθέτουμε και το μπέικον ψιλοκομμένο.
  4. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και μόλις κρυώσει το μείγμα με τα πράσα και τα μανιτάρια τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψάκι για τάρτες και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτα. Βάζουμε τη γέμιση και αλείψουμε με γάλα -μ΄ένα πινέλο- το γύρω γύρω της σφολιάτας που εξέχει.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ