Συνταγή για απίθανα macarons (μακαρόν)

f00dcaf0ac46b057f7dcf85e67c75c7f

H γεύση τους αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις, γι’ αυτό και μόλις απολαύσουμε ένα θέλουμε επειγόντως κι άλλο. Κι αν φαντάζεστε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξετε μόνοι σας, αυτή η συνταγή θα σας διαψεύσει!

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μακαρόν:

  • 250 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμυγδαλόψιχα αλεσμένη)
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 ασπράδια (από μέτρια αυγά) σε θερμοκρασία δωματίου (τουλάχιστον για 1 ώρα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη (διπλοαλεσμένη)
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής για τον χρωματισμό

fac7540543ab9748b06e2ec25d5d0341

Πώς θα φτιάξετε τα μακαρόν: 

  1. Σε ένα μπολ βάζετε την αμυγδαλόψιχα και την άχνη και τα ανακατεύετε στους κόφτες του μίξερ, μέχρι να αλεθούν καλά και να διαλυθούν τυχόν κομπάκια.
  2. Στη συνέχεια τα κοσκινίζετε σε σήτα σε ένα μεγάλο μπολ. Εκεί προσθέτετε την κρυσταλλική ζάχαρη και την ανακατεύετε καλά πάλι με το μίξερ, στους κόφτες, μέχρι να γίνει ψιλή.
  3. Σε ένα νέο μπολ βάζετε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να κάνουν σώμα.
  4. Προσθέτετε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και το χρώμα (7-8 σταγόνες).
  5. Χτυπάτε τη μαρέγκα μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές που να στέκονται και να γυαλίσει, να γίνει σατινέ.
  6. Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στο μεγάλο μπολ με το αμύγδαλο και την άχνη. Με απαλές κινήσεις και με τη βοήθεια μιας μαρίζ (μαλακή σπάτουλα σιλικόνης) διπλώνετε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω, φροντίζοντας να μη χάσετε τον όγκο με απότομες και άτσαλες κινήσεις.
  7. Καθαρίζετε γύρω γύρω τα τοιχώματα του μπολ. Όταν πλέον δεν ξεχωρίζουν κόκκοι αμυγδάλου το μείγμα είναι έτοιμο.
  8. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
  9. Στρώνετε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και κόβετε macarons σε κύκλους 5 εκατοστών φροντίζοντας να αφήνετε ενδιάμεσα κενό 2-3 εκ.
  10. Αφού κόψετε όλα τα macarons (περίπου 60 κομμάτια), τα αφήνουμε για 20΄ να ξεκουραστούν.
  11. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνετε για 15΄. Μόλις περάσουν τα πέντε πρώτα λεπτά ανοίγετε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο ατμός. Η κάτω πλευρά του macaron πρέπει να είναι μαλακή. Αν είναι σκληρή, μειώστε το χρόνο ψησίματος στην επόμενη δόση κατά 2΄-3΄.
  12. Αφήστε τα macaron να κρυώσουν καλά. Μπορείτε να τα γεμίσετε με πολλά διαφορετικά υλικά, όπως μαρμελάδα, πραλίνα σοκολάτας και βουτυρόκρεμα.
  13. Γεμίστε τα ανά δύο και κλείστε τα σαν σάντουιτς με την πλευρά που ακουμπούσε στο ταψί προς τα μέσα. Τα μακαρόν σας είναι έτοιμα!

Θέλετε κι άλλες ιδέες; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μην χάνετε πια καμία!

WOMANNOW.GR LOVES...