Το δυνατό του άρωμα είναι ικανό να σε τραβήξει από... τη μύτη. Αυτό το εύκολο αλλά και ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό ταιριάζει ιδανικά με τον απογευματινό καφέ μας ή σερβίρεται μετά το γεύμα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Τι θα χρειαστείτε:
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 ml φρέσκο γάλα
- 150 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- το ξύσμα του λεμονιού
- 3 κρόκοι αβγού
- 3 ασπράδια αβγού
- 125 γρ. βούτυρο
Πώς θα το φτιάξετε:
- Βάζετε το αλεύρι με το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετείτε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το ανακατεύετε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, να πήξει λίγο (7-8 λεπτά).
- Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε να διαλυθεί εντελώς.
- Αποσύρετε το κατσαρολάκι από το μάτι και το αφήνετε να χλιαρύνει λίγο.
- Προσθέτετε τους 3 κρόκους και το βούτυρο, τις 2 κουταλιές της σούπας τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια των 3 αβγών μέχρι αυτή να γίνει πολύ σφιχτή. Στη συνέχεια ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα.
- Ανακατεύετε απαλά, με κατεύθυνση από τα τοιχώματα και από κάτω προς το κέντρο και την επιφάνεια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Βουτυρώνετε τις μικρές ατομικές φόρμες ή μια μεγαλύτερη και αδειάζετε το μείγμα μέχρι και 1/2 εκ. κάτω από τα χείλη τους.
- Τοποθετείτε το σκεύος σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο και ψήνετε σε αυτή τη συσκευασία για 30 λεπτά.
- Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό.
http://womannow.gr/n/2109