Σουφλέ λεμονιού

lemon soufflleΤο δυνατό του άρωμα είναι ικανό να σε τραβήξει από... τη μύτη. Αυτό το εύκολο αλλά και ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό ταιριάζει ιδανικά με τον απογευματινό καφέ μας ή σερβίρεται μετά το γεύμα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • το ξύσμα του λεμονιού
  • 3 κρόκοι αβγού
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 125 γρ. βούτυρο

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Βάζετε το αλεύρι με το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετείτε πάνω στο μάτι της κουζίνας και το ανακατεύετε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, να πήξει λίγο (7-8 λεπτά).
  2. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε να διαλυθεί εντελώς.
  3. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από το μάτι και το αφήνετε να χλιαρύνει λίγο.
  4. Προσθέτετε τους 3 κρόκους και το βούτυρο, τις 2 κουταλιές της σούπας τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
  5. Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια των 3 αβγών μέχρι αυτή να γίνει πολύ σφιχτή. Στη συνέχεια ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα.
  6. Ανακατεύετε απαλά, με κατεύθυνση από τα τοιχώματα και από κάτω προς το κέντρο και την επιφάνεια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει αφράτο το μείγμα.
  7. Βουτυρώνετε τις μικρές ατομικές φόρμες ή μια μεγαλύτερη και αδειάζετε το μείγμα μέχρι και 1/2 εκ. κάτω από τα χείλη τους.
  8. Τοποθετείτε το σκεύος σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο και ψήνετε σε αυτή τη συσκευασία για 30 λεπτά.
  9. Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό.

WOMANNOW.GR LOVES...