Cookies σοκολάτας (μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας)

cookies 6Τα αγαπούν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι, κι ας τα καταναλώνουμε με... ενοχές. Το μυστικό τους είναι στο ψήσιμο, κι αν το πετύχουμε, όλη η οικογένεια θα γλύφει τα δάχτυλά της. Κρατήστε αυτή τη συνταγή γιατί τα Χριστούγεννα είναι κοντά και σίγουρα θα τη χρησιμοποιήσετε. Εξάλλου είναι πολύ εύκολη.

Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκότα σοκολάτας (cookies)

  • 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • ελαιόλαδο

Πώς θα  φτιάξετε τα μπισκότα σοκολάτας (cookies)

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C. Αλείφετε με το ελαιόλαδο μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το κακάο. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα αλευριού – κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα για αρκετή ώρα, μέχρι αυτό να αποκτήσει τη μορφή ζύμης.
  4. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε ώστε να πάνε σε όλο το μείγμα. Από το σφιχτό πλέον μείγμα φτιάχνετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
  5. Βάζετε τα μπαλάκια στην λαμαρίνα σε απόσταση 3 εκατοστών μεταξύ τους και τις πιέζετε ελαφρά να απλώσουν.
  6. Τοποθετείτε τη λαμαρίνα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνετε για 5 λεπτά.
  7. Χαμηλώνετε τη φωτιά στους 150° C και τα ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά.
  8. Μόλις ψηθούν, βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ξεκολλάτε προσεκτικά τα cookies και τα βάζετε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν από κάτω και να μείνουν στεγνά και τραγανά.

WOMANNOW.GR LOVES...