Μια υπέροχη, ξεχωριστή σαλάτα, ιδανική για τα τραπέζια μας (και όχι μόνο) που γίνεται εύκολα, γρήγορα και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Προμηθευτείτε τα υλικά και μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμη τη σαλάτα με αντίβ, τυρί, καρύδια και μπέικον!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
- 1 αντίβ
- 2 κούπες πράσινα μήλα κομμένα σε μπαστουνάκια
- 4 λωρίδες μπέικον τηγανισμένο
- μια χούφτα καρύδια κοπανισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μάραθο
- 2 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
Για το ντρέσινγκ
- ελαιόλαδο
- ξύδι λευκό
- 1 κ.γ σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
Πώς θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα
- Τηγανίζουμε το μπέικον και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Ξεφλουδίζουμε το αντίβ και το ανοίγουμε ώστε να βάλουμε σε λίγο μέσα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και βάζουμε σε κάθε φύλλο μήλα, σέλινο, μάθαρο, καρύδια.
- Χτυπάμε στο μούλτι το ντρέσινγκ και περιχύνουμε το κάθε φύλλο αντίβ.
- Ρίχνουμε από πάνω το τυρί και το μπέικον και σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.