Πώς θα κάνετε σεντόνια και πετσέτες να μυρίζουν υπέροχα

edffc7565d36bd7074d06d2a2563ee1c

Τι ωραιότερο από το να ξαπλώνεις σε καθαρά μυρωδάτα σεντόνια, μετά από μια κουραστική ημέρα. Να κάνεις ένα καυτό μπάνιο και να τυλίγεσαι σε μια πετσέτα που μοσχοβολάει. Μερικές φορές όμως, ακόμη κι αν έχουμε πλύνει τα λευκά μας είδη, δεν έχουν αυτή την μυρωδιά που θέλουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε σεντόνια και πετσέτες, καθαρά και με υπέροχο άρωμα! Για να δούμε! 

1. Καθαρό πλυντήριο. Το πρώτο που πρέπει να καθαρίσετε είναι το πλυντήριό σας. Κάντε μια πλύση λοιπόν με άδειο κάδο και πολύ υψηλή θερμοκρασία ρίχνοντας μέσα ξύδι και σόδα μαγειρική. Έτσι καταπολεμάτε τυχόν μούχλα ενώ σκοτώνονται και τα μικρόβια που ενδεχομένως υπάρχουν αν πλένετε σε χαμηλές θερμοκρασίες.

2. Ξεχωρίστε τα λευκά από τα χρωματιστά και βάλτε λευκά σεντόνια και πετσέτες σε υψηλή θερμοκρασία, στους 60 βαθμούς δηλαδή και όχι στους 40. Σε αυτή τη θερμοκρασία γίνεται πραγματικά καλό καθάρισμα.

3. Βάλτε ειδικό καθαριστικό πάνω στους λεκέδες αν υπάρχουν κι έπειτα στο πλυντήριο.

4. Ρίξτε δυο σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας στο ξέβγαλμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε ψεκάζοντας τα σεντόνια μαζί με νερό σε βαποριζατέρ, πριν τα σιδερώσετε. Σιδερώστε τα νωπά με σίδερο καυτό.

5. Απλώστε τα βρεγμένα σεντόνια και πετσέτες αμέσως. Αν μείνουν βρεγμένα μπορεί ν΄αποκτήσουν άσχημη μυρωδιά.

6. Μετά το σιδέρωμα αφήστε τα για λίγο έξω, μην τα βάλετε αμέσως στο ντουλάπι, γιατί μπορεί να έχει μείνει υγρασία, ακόμη κι από τον ατμό του σίδερου, κάτι που πάλι θα κάνει τα λευκά σας είδη να μυρίσουν άσχημα.

7. Επιλέξτε ένα καλό απορρυπαντικό πλυντηρίου και μαλακτικό.

8. Και φυσικά προσέξτε μην βάζετε ποτέ σεντόνια, πετσέτες μαζί με κάλτσες κι εσώρουχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ

Σίγουρα μετά απ΄όλα αυτά θα έχετε τόσο υπέροχα και καθαρά σεντόνια που δεν θα θέλετε να σηκώνεστε το πρωί από το κρεβάτι!

Εκτός όμως από σεντόνια και πετσέτες, τι άλλο πρέπει να πλένουμε πολύ συχνά; Κάντε κλικ εδώ!

WOMANNOW.GR LOVES...