Πώς ν΄αποκτήσετε νεανικό δέρμα, χωρίς βελόνες

e849e4d32e0983de7dbf34f180fcc350Σας τρομάζουν οι βελόνες; Μην ανησυχείτε,  σε πολλούς ανθρώπους συμβαίνει αυτό. Τι μπορεί όμως να κάνει μια γυναίκα για να έχει νεανικό και σφριγηλό δέρμα χωρίς να κάνει bottox, υαλουρονικό, μεσοθεραπεία ή skin needling, αφού όλ΄ αυτά χρειάζονται... βελόνες; Ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Βλάχος μας παρουσιάζει τις καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις, χωρίς... βελόνες!

  • Μικροδερμοαπόξεση: Ή αλλιώς πήλινγκ μικροκρυστάλλων. Είναι μια σχετικά ήπια θεραπεία απόξεσης της κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας. Προκαλεί μια ήπια κοκκινίλα και ενδεχομένως λίγο ξεφλούδισμα (σε πολύ ευαίσθητα δέρματα). Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και συνδυάζεται ιδανικά με καθαρισμό προσώπου. Η περίοδος αποθεραπείας είναι σχεδόν μηδενική και το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό και λαμπερό πρόσωπο. Ιδανικό για προετοιμασία πριν τις γιορτές. Με κόστος από 60 ευρώ.
  • Χημικό πήλινγκ: Μια τεράστια κατηγορία θεραπειών που περιλαμβάνει από εξαιρετικά ήπιες θεραπείες (αντίστοιχες με την μικροδερμοαπόξεση) μέχρι βαθύτατα πήλινγκ. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν. Ως γενικό κανόνα θα πρέπει να θυμάται κανείς ότι όσο πιο έντονο το αποτέλεσμα που επιθυμούμε να πετύχουμε, τόσο πιο “ισχυρή” πρέπει να γίνει η θεραπεία. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο ερεθισμό για το δέρμα (κοκκινίλα, απολέπιση, κακάδια κλπ.), πιο μακρά περίοδο αποθεραπείας και μεγαλύτερη πιθανότητα παρενεργειών επίσης. Μπορούν να αντιμετωπισθούν οι πανάδες, οι λεπτές ρυτίδες, η τραχύτητα του δέρματος, η ήπια χαλάρωση. Λόγω της τεράστιας γκάμας των θεραπειών το κόστος μπορεί να ξεκινά από 50 ευρώ και να φθάνει σε πολύ ισχυρές τιμές.
  • Laser: Εξίσου μεγάλη κατηγορία θεραπειών (όπως και τα χημικά πήλινγκ) λόγω των πολλών διαθέσιμων μηχανημάτων που υπάρχουν. Στις ημέρες μας μιλάμε πλέον για το fractional laser resurfacing ουσιαστικά που είναι και η πιο δημοφιλής θεραπεία. Εξαιρετικά αποτελεσματική, με σχετικά μεγάλη περίοδο αποθεραπείας (από 3 έως 7 ημέρες, ανάλογα με το πόσο “δυνατή” θα γίνει η θεραπεία και τον τύπο δέρματος της καθεμίας). Δίνει όμορφα αποτελέσματα αλλά πρέπει να εφαρμόζεται με ιδιαίτερη προσοχή σε μελαχρινά δέρματα και πάντα τους χειμερινούς μήνες, καθότι η έκθεση στον ήλιο μετά τη θεραπεία απαγορεύεται. Από 200 ευρώ και πάνω.
  • Ραδιοσυχνότητες: Στο ξεκίνημά της πριν από μία περίπου δεκαετία ήταν μια πανάκριβη θεραπεία για σύσφιξη του προσώπου που δεν απέδωσε εν πολλοίς τα αναμενόμενα. Τώρα πλέον έχει γίνει και αυτή πιο επεμβατική (με μικροακίδες και fractionated μορφή) ώστε να προσομοιάζει τις θεραπείες fractional laser. Δεν υπολείπεται σε αποτελέσματα σε αυτήν τη μορφή ως θεραπεία και αποτελεί ένα επιπλέον καλό εργαλείο στα χέρια ικανών και έμπειρων ιατρών. Από 150 ευρώ

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ στο bestcosmetic.gr

 

WOMANNOW.GR LOVES...