Πώς να συστήσετε το νέο σας σύντροφο στα παιδιά

986b942e9ac22720a3636d653da739cdΣύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, μέσα στο 2012, το 24% των παιδιών ηλικίας μέχρι 17 ετών έζησαν μόνο με τη μητέρα τους ενώ το 4% μόνο με τον πατέρα τους, δύο αριθμοί που συνεχώς αυξάνουν. Είναι λοιπόν επόμενο πως σε έναν κόσμο γεμάτο μονογονεϊκές οικογένειες, όλο και περισσότεροι γονείς θα

έρχονται στην άβολη θέση να πρέπει να συστήσουν τον νέο τους σύντροφο στα παιδιά τους. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό;

Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι μαγική φόρμουλα δεν υπάρχει. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, το ίδιο και οι συνθήκες που την περιβάλλουν. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι κοινοί κανόνες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν κανονίσουμε την δύσκολη αυτή συνάντηση.

1.Το σωστό timing
Πριν υποβάλουμε τα παιδιά μας σε αυτή τη διαδικασία, είναι σημαντικό να σιγουρευτούμε ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα από την τελευταία σας σχέση, είτε αυτή είναι με τον πατέρα των παιδιών σας, είτε με οποιονδήποτε άλλο σύντροφο. Επιπλέον, τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας πρέπει να έχετε συνηθίσει την ιδέα ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα επανένωσης με τον τέως σύντροφό σας και να είστε σίγουρη για την ισχύουσα κατάσταση στα προσωπικά σας.
Αν είστε αρκετό καιρό με τον σύντροφό σας και αισθάνεστε ότι έχετε μια σοβαρή και σταθερή σχέση (διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών ή περισσότερο), ίσως είναι η στιγμή για να ορίσετε τη συνάντηση. Αν δεν έχετε ακόμη πάρει διαζύγιο με τον σύζυγό σας και απλά βρίσκετε σε διάσταση, ίσως δεν θα ήταν σωστό να περάσετε ακόμη στο επόμενο βήμα. Καλύτερα να περιμένετε μέχρι να οριστικοποιηθεί το διαζύγιο ώστε να αποφύγετε να μπερδευτεί το παιδί σας, ιδιαίτερα αν εκείνο δυσκολεύεται να αποδεχτεί το γεγονός ότι οι γονείς του έχουν χωρίσει.

3af4102765bb54f7ad2a26174489973d2.Η προετοιμασία
Πριν την πρώτη επαφή, προετοιμάστε το έδαφος. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε το όνομά του μπροστά στο παιδί, ώστε να συνηθίσει σιγά σιγά την ύπαρξή του. Πείτε, για παράδειγμα «Προχθές που πήγα βόλτα με τον ... είδα πως βγαίνει κι άλλη ταινία με τον (αγαπημένο ήρωα/ηθοποιό κτλ.)». Έτσι, το παιδί θα μάθει με θετικό τρόπο πως έχετε ένα καινούργιο φίλο.

3.Ο τόπος
Είναι σημαντικό να φροντίστε ώστε η πρώτη συνάντηση του παιδιού με τον νέο σας αγαπημένο να μην είναι σε μέρος ή κατάσταση που το παιδί κουράζεται, γκρινιάζει ή είναι στρεσαρισμένο. Για παράδειγμα, εάν το μικρούλι σας είναι δύστροπο την ώρα του ύπνου ή του φαγητού, καλύτερα μην καλέσετε τον/την σύντροφό σας σπίτι γιατί το παιδί, ανάλογα πάντα με την ηλικία, είναι πιθανό να συνδέσει την παρουσία του με άσχημα συναισθήματα. Το πάρκο, η παιδική χαρά, το λούνα πάρκ είναι ιδανικά μέρη, αφού εκεί  το παιδί σας είναι χαλαρό και χαρούμενο.

4.Τα πρώτα λόγια
Αντί να προβάρετε επί ώρες τις πρώτες ατάκες με τις οποίες θα κάνετε τη γνωριμία, φροντίστε να είστε φυσικοί και άνετοι. Συστήστε τον σύντροφό  σας ως «φίλο». Καλό είναι, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, να αποφύγετε τις πολύπλοκες αναλύσεις καθώς τα παιδιά μέχρι κάποια ηλικία δεν κατανοούν την ξεχωριστή σχέση ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες και μπορεί να μπερδευτούν από τις εξηγήσεις. Ακόμα όμως κι αν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να καταλάβει, και πάλι είναι καλύτερα να συστήσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ως «φίλο» μέχρι το παιδί να συνηθίσει την παρουσία του. Ωστόσο, εάν το παιδί σας ρωτήσει ευθέως, μην του πείτε ψέματα.

Θέλετε κι άλλα άρθρα για παιδιά, οικογένεια, σχέσεις, μόδα, σπίτι; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα

WOMANNOW.GR LOVES...