Πώς να διακοσμήσετε το τραπέζι των γιορτών

b8ae9949b7008e897c349bb20ebd24d7cc1c77ff0d5494b95c2fc69340f5748fad3fb6d95eff8487a920bd39882404d121f0e2c36c2a1c43822bb7d85f1bf156fd2d8f9434add89169c83732c0d9fe6f44e7beeb476abedc2ec92ba3904fc75bΕίναι οι μέρες που θα ξεκινήσουν να καταφθάνουν οι καλεσμένοι μας... Φίλοι, συγγενείς, παρέες κι εμείς πλέον δεν θέλουμε να μείνουμε μόνο στα νόστιμα φαγητά μας αλλά να στρώσουμε ένα τραπέζι που θα είναι τόσο εορταστικό που θα το θυμόμαστε για πάντα. Πολλές από εμάς, το απολαμβάνουμε περισσότερο απ΄ολα, αυτό το κόμμάτι. Πώς θα διακοσμήσουμε το τραπέζι; Που θα τοποθετήσουμε το μικρό δωράκι για τους καλεσμένους μας; Δεν θα ήταν τέλειο να γράψουμε και τα ονόματά τους μπροστά τη θέση του καθενός; Όλ΄αυτά είναι πολύ εύκολα να γίνουν, απλώς πρέπει να τα οργανώσουμε. Γιατί ίσως χρειαστεί ν΄αγοράσουμε κορδέλα, χαρτόνι, κουτάκια, ζαχαρωτά ή κάποια μικρά- και σίγουρα όχι ακριβά- διακοσμητικά. Για να πάρουμε λοιπόν μερικές ιδέες κι έπειτα... αποφασίζουμε!

1.Διπλώστε τις πετσέτες σας σε σχήμα ορθογώνιο, ώστε να σχηματισθεί μια τσέπη. Σιδερώστε τις έτσι και μέσα σε κάθε τσέπη  τοποθετήστε ένα κλαδάκι με γκι κι ένα γλειφιτζούρι σε σχήμα μπαστουνιού. Αν θέλετε μπορείτε το μικρό δωράκι να το τοποθετήσετε σε μικρή βάση για ρεσό, δεξιά πάνω από τα μαχαίρια.

2.Ρίξτε σε όλο το τραπέζι μερικά μικρά κλαδάκια από γκι ή έλατο. Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να πασπαλίσετε το τραπέζι σας με ασημένια αστεράκια που τα χρησιμοποιούν τα παιδιά για τις κατασκευές χαρτοκοπτικής. Είναι σαν χαρτοπόλεμος και θα δώσουν λάμψη στο δείπνο σας. Τοποθετήστε τα μικρά σας δωράκια που μπορεί να είναι γούρια που ακόμη και μόνες σας μπορείτε να τα έχετε φτιάξει μέσα σε κάθε  πιάτο. Οι πετσέτες σ΄αυτή την περίπτωση θα δείχνουν εντυπωσιακές αν τις βάλετε μέσα σε κάθε ποτήρι και τις ανοίξετε σε σχήμα βεντάλιας.

3.Ένα κουκουνάρι σε κάθε πιάτο είτε στο φυσικό του χρώμα, είτε βαμμένο με ασημένιο σπρέι κι ένα χαρτάκι που θα δέσετε από κάτω με το όνομα του κάθε καλεσμένου είναι μια άλλη πολύ ωραία ιδέα. Αν θέλετε να βάψετε τα κουκουνάρια, πρέπει να βγείτε στη βεράντα σας, ν΄απλώσετε παντού εφημερίδες και να ξεκινήσετε τη δουλειά... Αφήστε τα μια μέρα να στεγνώσουν για να είστε σίγουρες!

4.Η ιδέα να βάλετε όχι τυπικά πλέον τα πιάτα σας, αλλά σε σχήμα χιονάνθρωπου είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή. Αν μάλιστα στο τραπέζι σας είναι καλεσμένα και παιδιά, θα ενθουσιαστούν! Τα μαχαίρια και τα πιρούνια θα τοποθετηθούν στη θέση των χεριών του χιονάνθρωπου.

5.Αν κάνετε μπουφέ, πάρτε μικρές κάλτσες του Αη Βασίλη και βάλτε μέσα στα μαχαίρια και τα πιρούνια. Τοποθετήστε τα έτσι στον μπουφέ. Φυσικά το ίδιο μπορείτε να κάνετε ακόμη κι αν έχετε καθιστό δείπνο, βάζοντας μία κάλτσα μέσα σε κάθε πιάτο.

6.Βάλτε κεριά, πολλά κεριά σε όλο το σπίτι και ειδικά στο τραπέζι. Τόσα που να μπορείτε να φάτε χωρίς καν ν΄ανοίξετε τα φώτα. Αν μάλιστα έχετε πιατέλες από καθρέφτη (κάποια ζαχαροπλαστεία προσφέρουν έτσι τις τούρτες τους) τοποθετείστε τις στο κέντρο του τραπεζιού και βάλτε πάνω τα κεριά. Θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη λάμψη στο δείπνο σας!

WOMANNOW.GR LOVES...