Ποια είναι η καλύτερη εποχή για σεξ;

1sostoΝαι, σωστά μαντέψατε: το καλοκαίρι. Και ήρθε η ώρα να το ανακαλύψετε πώς θα την κάνετε ακόμη πιο ερωτική! Οι επιστήμονες το έχουν καταγράψει καιρό τώρα. Βρετανικές και αμερικανικές έρευνες αναφέρουν ότι τα υψηλότερα ποσοστά συνουσίας παρουσιάζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι

, ενώ τα χαμηλότερα το χειμώνα -με εξαίρεση την περίοδο των Χριστουγέννων.

Επίσης, οι πωλήσεις των προφυλακτικών αυξάνονται το καλοκαίρι. Οι αιτίες δεν είναι ξεκάθαρες, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι ρόλο παίζει η βιολογία: το καλοκαίρι που έχει περισσότερο φως παράγεται περισσότερη σεροτονίνη, η οποία επηρεάζει έμμεσα τη σεξουαλική επιθυμία αλλά και κοινωνικοί παράγοντες, όπως περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

Ένας ακόμη παράγοντας όμως που φαίνεται πως επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία το καλοκαίρι φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη έκθεση του σώματός μας στα βλέμματα των άλλων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των ανδρών οι οποίοι έχουν κοινωνικοποιηθεί έτσι ώστε να διεγείρονται σεξουαλικά περισσότερο όταν υπάρχουν οπτικά ερεθίσματα.

To καλοκαίρι όμως δεν δίνει ερωτικές ευκαιρίες μόνο στους singles. Ακόμη και οι δεσμευμένοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με μεγαλύτερη όρεξη την ερωτική συνταγή της σχέσης τους. Αρκεί να επιτρέψουν στον εαυτό τους να χαλαρώσουν αληθινά και να διαθέσουν χώρο και χρόνο στο σύντροφό τους, που όπως άλλωστε και οι ίδιοι, πιέστηκαν πολύ φέτος το χειμώνα.

5 συμβουλές για ένα ακόμη πιο ερωτικό καλοκαίρι

  1. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό και τη σχέση σας ξεχνώντας για λίγο το άγχος για τη δουλειά και τις εκκρεμότητες.
  2.  Θυμηθείτε ότι η σεξουαλικότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς μας. Αισθανθείτε καλά με το σώμα σας και περάστε το «μήνυμα» και στους άλλους.
  3.  Αγγίξτε και αφήστε τους άλλους να σας αγγίξουν!
  4.  Περιμένετε με ανυπομονησία μια σεξουαλική συνάντηση με τον σύντροφό σας όπως θα περιμένατε μια καλλιτεχνική εκδήλωση.
  5.  Θυμηθείτε ότι η οικειότητα με τον σύντροφό σας είναι από τις σημαντικότερες γέφυρες προς τη σεξουαλική επιθυμία.

WOMANNOW.GR LOVES...