Το πιο σοκολατένιο διπλό κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ!

sokolatenio cakeΓια τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτό το κέικ είναι ο,τι ονειρεύονται. Διπλό κέικ σοκολάτας κι ανάμεσα πλούσιο γλάσο σοκολάτας με επικάλυψη... φυσικά σοκολάτας!Φτιάξτε το σήμερα κιόλας κι απολαύστε το με τον καφέ σας ή προσφέρετέ το σε φίλους μετά το φαγητό.

Η εμφάνισή του, που μοιάζει με τούρτα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους .

Για τη γέμιση και την επικάλυψη σοκολάτας :

  • 1 3/4 φλιτζάνια  ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια
  • 12 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο , κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 φακελάκια σκόνη βανίλια

Πώς θα το ετοιμάσετε:

Βάλτε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, μειώστε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία κι αφήστε το κατσαρολάκι στο μάτι γι άλλα 5-6 λεπτά.

  1.  Βγάλτε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και ρίξτε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη βανίλια.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.  
  3. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει εντελώς , ανακατεύοντας που και που. Βάλτε το στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να έχετε ετοιμάσετε το κέικ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΟΝΗ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΡΟΥΦΕΣ

Για το κέικ :

  • 3 φλιτζάνια  ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια  αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι κακάο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 1/2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 1/2 κουταλάκια σόδα ζαχαροπλαστικής
  • 3 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού φυτικό έλαιο
  • 1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ

Πώς θα το κάνετε:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  2. Ρίξτε στο μίξερ τη ζάχαρη , το αλεύρι , το κακάο , το αλάτι , το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα . Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα .
  3. Σε ένα μπολ , ανακατέψτε τα αυγά, το λάδι και το γάλα .
  4. Στη συνέχεια , ρίχνετε τα υλικά του μπολ σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύετε.
  5. Ρίχνετε τον ζεστό καφέ
  6. Χωρίζετε το μείγμα σε δυο διαφορετικές επίπεδες φόρμες για κέικ και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.
  7. Βγάλτε τα δυο κέικ από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν κι ετοιμαστείτε για τη... συναρμολόγηση.
  8. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το ένα κέικ, από πάνω αλείφετε με το γλάσο και βάζετε και το άλλο κομμάτι κέικ από πάνω.
  9. Με μια σπάτουλα ή μεγάλο μαχαίρι καλύπτετε όλη την εξωτερική επιφάνεια με το γλάσο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

WOMANNOW.GR LOVES...