Λαζάνια με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας

spinach lasagnia2Τέλειο πλήρες πιάτο για κάθε μέρα αλλά και ιδανικό πρώτο πιάτο για ένα τραπέζι με φίλους, τα λαζάνια με  σπανάκι, μανιτάρια και ντομάτα θα σας ενθουσιάσουν. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε.

Τι χρειάζεστε: 

  • 12 μεγάλα λαζάνια
  •  350 γρ. φρέσκo σπανάκι
  • 2 κ. σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τυρί ricotta (ή ανθότυρο)
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι, αλάτι
  • 3 φλυτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα

Πώς το κάνετε:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς για κανένα δεκάλεπτο και έπειτα προσθέτετε το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη  ρικότα ( ή ανθότυρο) με τα αυγά ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με λάδι απλώνετε τα λαζάνια μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
  5. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, λίγο από το μείγμα του τυριού ρικότα και προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και μοτσαρέλα (όχι όλη αφού σε λίγο θα επαναλάβουμε)  κι ένα μέρος από το μείγμα με το σπανάκι και τα μανιτάρια.
  6. Βάζουμε μια δεύτερη στρώση λαζάνια κι επαναλαμβάνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά το μείγμα με το σπανάκι.
  7. Όταν σας τελειώσει η γέμιση και τα λαζάνια (3 στρώσεις είναι ιδανικό), ρίχνετε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και τριμμένη παρμεζάνα.
  8. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για μισή ώρα. Στη μισή ώρα βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί το πάνω μέρος κι αφήνετε για ακόμη 15 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΘΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ; 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ