Όταν ο "πρώην" εμφανίζεται και... εξαφανίζεται

Όταν ο "πρώην" εμφανίζεται και... εξαφανίζεται

Το θέμα είναι καυτό και σε απασχολεί."Όταν ο πρώην εμφανίζεται και μετά.. εξαφανίζεται" και πάει λέγοντας. Και μόνο με τη λέξη "πρώην", καταλαβαίνουμε πως σου κάνει εντύπωση, που εμφανίζεται. Κι αμέσως σκέφτεσαι, "ορίστε με θέλει..." Κι αν τον θες κι εσύ, χοροπηδάς στο κρεβάτι και σκέφτεσαι ήδη τι θα του πεις, πόσο θα τον "μαλώσεις" αλλά βασικά, τι θα φορέσεις και τι τέλειο σεξ που θα κάνετε μετά. Ε, αυτό το τελευταίο σου το υπογράφουμε, το σκέφτεται κι αυτός. Κι όταν όλα έχουν πάει όπως τα ονειρεύεσαι, δεν σε ξαναπαίρνει τηλέφωνο. Δεν κάνει ούτε ένα Like σε μια φωτό σου. Αλλάζεις την profil pic σου, είσαι μια κούκλα, τίποτα. Και τότε είναι η στιγμή που κατρακυλάς, πέφτεις, χτυπιέσαι και δεν ξέρεις τι να κάνεις, τι να σκεφτείς και σε ποιον να ξεσπάσεις. Είναι η ώρα του προβληματισμού. Τι θέλει πια αυτός ο πρώην και μια εμφανίζεται και μια εξαφανίζεται; 

Από την Ελευθερία Γεωργάκαινα 

Το πρώτο που πρέπει να δεις είναι τι θέλεις εσύ. Αλλά για να το συζητάμε μάλλον τον θες, γιατί αν δεν τον ήθελες κι ήσουν ευτυχισμένη ζώντας έναν παράφορο έρωτα μ΄έναν άλλο, προφανώς δεν θα διάβαζες αυτό το άρθρο.

Βέβαια μπορεί να είσαι σε σχέση, χλιαρή θα την χαρακτήριζα και να με συγχωρέσεις, που δεν έχεις όμως ξεπεράσει πραγματικά τον πρώην σου (τα βλέπεις γιατί την είπα χλιαρή;). 

Έτσι και στις δύο περιπτώσεις, απαντάς στα μηνύματα, στα τηλεφωνήματα και στα mail του και κανονίζετε να βρεθείτε. 

Κοίτα, εσύ τον ξέρεις, ζήσατε δυο στιγμούλες μαζί. Δεν χρειάζεται να έχετε τρία παιδιά, για να καταλάβεις έναν άνθρωπο. Πώς τον είδες; Δυστυχισμένο που δεν είστε μαζί; Μετανιωμένο για ό,τι έκανε ή είπε (που ίσως ήταν η αφορμή για να χωρίσετε); Cool; Αληθινά cool ή το "έπαιζε"; Κι από την βραδιά που περάσατε μαζί, τι κατάλαβες; Οτι σε θέλει ξανά πίσω στη ζωή του, που είναι άδεια χωρίς εσένα, ή ότι εντάξει μωρέ, έχει τόσες σκοτούρες, ήθελε μια αγκαλιά γνώριμη; Σκληρό να το παραδεχθείς, αλλά τώρα μεταξύ μας είμαστε...

Πέρα από την πλάκα θεωρώ πως όλες οι γυναίκες, μικρές ή μεγάλες, μέσα μας πάντα ξέρουμε την αλήθεια. Απλώς είναι φορές που δεν την αντέχουμε, να τη δούμε, να την καταλάβουμε, να την παραδεχθούμε. Και κλείνουμε τα μάτια. Φοβόμαστε; Νιώθουμε αδύναμες; Μόνες; Όλ΄αυτά μαζί; Μάλλον. Και κλείνοντας τα μάτια πιστεύουμε πως κάποια στιγμή που θα τ΄ανοίξουμε, το πρόβλημα θα έχει λυθεί ως δια μαγείας.

Δε διαφωνώ πλήρως με αυτή την τακτική! (Δεν το πιστεύεις ε; Κι όμως!) Θεωρώ πως από τη στιγμή που μια γυναίκα νιώθει αδύναμη να φύγει από μια σχέση, μ΄έναν άνδρα για τον οποίο νιώθει έρωτα, πάθος, αγάπη, πες το όπως θες, και ξέρει πως θα είναι χειρότερα μακριά του, να μείνει. Φυσικά με προϋποθέσεις, όχι να της ασκεί ψυχολογική βία, να της φέρεται σα σκουπίδι και να κάθεται, είπαμε έχουμε και μια αξιοπρέπεια!

Όμως να ξέρει γιατί μένει, πώς μένει, να προετοιμάζει παράλληλα την έξοδό της, να μην κάνει όνειρα και κρατήσεις σε ξενοδοχεία για το καλόκαίρι. Γιατί αργά ή γρήγορα θα πρέπει να συμβεί.

Για σκέψου λοιπόν με τον πρώην, για να επανέλθουμε στο καυτό μας ζήτημα, ποιοι ήταν οι λόγοι που χωρίσατε; Είναι λόγοι που ξεπερνιούνται; Αν εσύ πήρες την απόφαση, το ότι επιστρέφει και φεύγει σημαίνει πως αυτός δεν σε ξεπέρασε αλλά από την άλλη δεν σε εμπιστεύεται πλήρως για να μείνει κοντά σου και να νιώσει ασφαλής. Αν εκείνος σου είπε να χωρίσετε, ξέρεις ή φαντάζεσαι ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν σ΄αυτή του την απόφαση. Επίσης ξέρεις και τι τύπος είναι... Μπορεί λοιπόν να έκανε τη βόλτα του γύρω γύρω και να μη βρήκε καμία σαν κι εσένα. Να ξέρεις ότι λόγω παλαιότητας ή καλύτερα οικειότητας, κάθε καινούργια γυναίκα την κερδίζεις! Και αυτό να τον έκανε να δώσει μια νέα ευκαιρία στη σχέση σας... Όμως από την συνάντηση σας ή τις συνταντήσεις σας, μπορεί να ένιωσε πως δεν... τραβάει κι έτσι να εξαφανίστηκε. 

Γενικά οι άντρες δεν μπορούν και τις πολλές εξηγήσεις. Από τη φύση τους, δεν θέλουν αναλύσεις, συζητήσεις και δάκρυα. Γι αυτό φεύγουν σιωπηλά... ή αλλιώς εξαφανίζονται. 

Μπορεί επίσης να δίνει τώρα προτεραιότητα στη δουλειά του, ή σε κάτι άλλο, να έχει ένα οικογενειακό θέμα. Άρα η προτεραιότητα δεν είσαι εσύ, αλλά λόγω των στιγμών που ζήσατε νιώθει άνετα να σου τηλεφωνεί, να βρίσκεστε, να βγαίνετε χωρίς όμως κάτι περισσότερο σε αυτή τη φάση. Για να μην κρυβόμαστε πάντως, ένας αληθινά ερωτευμένος άνδρας έχει ως προτεραιότητα εσένα και τίποτε άλλο, όχι γιατί το θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς...

Αν τώρα μιλάμε για περίπτωση συχνής εμφάνισης/εξαφάνισης πασπαλισμένη με δόσεις παθιασμένου σεξ, ίσως ο λόγος είναι μόνο αυτός. Η χημεία που έχετε, το ότι ξέρετε ο ένας τα "κουμπιά" και το σώμα του άλλου. Δεν είναι λίγο, αλλά σου αρκεί; Αν απαντήσεις καταφατικά, τότε μην το σκέφτεσαι καθόλου και μην σε πειράξει την επόμενη φορά που μετά από μια παθιασμένη νύχτα, κάνει να εμφανιστεί δυο βδομάδες. Αν όμως δεν σου αρκεί, κι εδώ τώρα πρέπει να είσαι ειλικρινής, προσπάθησε ν΄αρνηθείς μια επόμενη συνάντησή σας, πες ότι έχεις ένα κάλεσμα, μια δουλειά, ακόμη και ότι είσαι κουρασμένη και γύρισε σελίδα. Γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγώσεις για μία ακόμη φορά τον εαυτό σου και δεν σου αξίζει! Αξίζεις το καλύτερο, τον καλύτερο κι αν είσαι με τον... πρώην, και μπροστά σου να περάσει, δεν θα τον δεις. Γιατί... θα περάσει να είστε σίγουρη!  

ΥΓ. Αυτό το άρθρο γράφτηκε γιατί εσείς μας το ζητήσατε! Αλήθεια, όχι αυτά που λένε και καλά στις τηλεοράσεις όταν δεν έχουν πρόγραμμα "Η εκπομπή προβάλλεται σε επανάληψη έπειτα από απαίτηση των τηλεθεατών", αλλά γιατί και μηνύματα μας στείλατε στο facebook και είδαμε στα στατιστικά μας πως ψάχνετε ένα τέτοιο άρθρο. 

Θέλετε κι άλλα άρθρα για σχέσεις, έρωτα, φιλία; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε κάθετι νέο που ανεβαίνει και να μας στέλνετε μηνύματα

Περιπλανηθείτε στο site μας και στην κατηγορία ΑΝΤΡΕΣ, κάνοντας κλικ εδώ, κι ίσως βρείτε κι άλλα άρθρα που σας ενδιαφέρουν! 

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...