Οι συνήθειες των αγαπημένων ζευγαριών

Οι συνήθειες που έχετε με τον σύντροφό σας, είναι όσα κάνετε κάθε μέρα μαζί, μέσα σε λίγο ή περισσότερο χρόνο κι είναι κομμάτια της κοινής σας ζωής, αποδείξεις πως νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο και τελικά συμπεριφορές που τονώνουν τη σχέση, τη μεταξύ σας σύνδεση και σας κάνουν να νιώθετε ασφαλείς κι οι δυο.  Μπορεί να είναι απλές μικρές συνήθειες, όπως ένα φιλί κάθε φορά που μπαίνει ο σύντροφός σας στο σπίτι, έως πιο πολύπλοκες, να γίνονται κάθε μέρα ή πιο σπανιότερα. Είναι πράξεις που συνειδητά μας κάνουν να μην αφήνουμε τη σχέση μας, την ανανεώνουν …

Δείτε τι κάνετε εσείς και τι μπορείτε να προσθέσετε στις συνήθειές σας, από τον κατάλογο με τις συνήθειες που έχουν τα πολύ αγαπημένα ζευγάρια.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Κάθε φορά που ένας από τους δυο φεύγει, δώστε ένα φιλί και μια αγκαλιά. Πείτε μια θετική φράση.
 • Μιλήστε στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να δείτε ο άλλος πώς είναι.
 • Στείλτε ένα γραπτό μήνυμα, με ένα "σε σκέφτομαι" ή "σ΄αγαπώ".
 • Στείλτε μια αστεία selfie φωτογραφία στο κινητό του.
 • Αφήστε σημειώματα σε Post it, στο σπίτι, όταν λείπετε και ξέρετε πως ο σύντροφός σας θα τα δει.
 • Περάστε ένα πρωινό στο κρεβάτι, πίνοντας καφέ, μιλώντας και κάνοντας αγκαλιές. Ένα Σάββατο, μια Κυριακή ακόμη και μια καθημερινή κάνοντας μια μικρή κοπάνα δυο ωρών από τη δουλειά για μια φορά στο τόσο, θα σας κάνει πραγματικά πολύ καλό. Ορίστε μια μέρα κάθε μήνα (προφανώς χωρίς να λείπετε από τη δουλειά, γιατί μετά δεν θα έχετε δουλειά).
 • Δημιουργήστε τακτικά ραντεβού μόνο για εσάς τους δυο. Δε χρειάζεται απαραιτήτως να πάτε σ΄ένα καλό εστιατόριο ή να είναι βράδυ. Ένα γρήγορο μεσημεριανό ή ένας καφές μέσα στη μέρα για τους δυο σας, είναι το ίδιο. 
 • Κάντε ένα χόμπι μαζί, παίξτε τένις, κάντε ποδήλατο ή τρέξιμο.
 • Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ που έχετε και οι δυο επιστρέψει από τη δουλειά σας για να μιλήσετε και να πείτε τα νέα σας.
 • Παίξτε ένα παιχνίδι μαζί. Μπορεί να είναι ηλεκτρονικό, μπορεί να είναι αθλητικό, ό,τι σας χαλαρώνει.
 • Ξεφυλλίστε άλμπουμ με φωτογραφίες σας. Θυμηθείτε στιγμές σας.
 • Μαγειρέψτε μαζί ένα γεύμα που σας αρέσει και φάτε το στο φως των κεριών.
 • Χρησιμοποιήστε ψευδώνυμα ο ένας για τον άλλο.
 • Κάντε μικρές εκπλήξεις ή δώρα.
 • Μην ξεχνάτε ποτέ γενέθλια, γιορτές και επετείους. Να γνωρίζετε από πριν πως πάντα τέτοιες μέρες κάτι θα κάνετε οι δυο σας.

Τα οφέλη

Οι κοινές συνήθειες, αυτά τα μικρά τελετουργικά που έχει το κάθε ζευγάρι (και μόνο αυτό) έχουν πάρα πολλά οφέλη. Βελτιώνουν τη διάθεση, τονώνουν τη συναισθηματική δέσμευση, ανανεώνουν τη σχέση, παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια. Κι ό,τι κι αν κάνετε, όλ΄αυτά θα σας θυμίζουν γιατί έχετε επιλέξει να είστε εσείς οι δυο μαζί.

Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε

Για να διαπιστώσετε αν έχετε τέτοιες συνήθειες, σκεφτείτε τι κάνετε εσείς κι ο σύντροφός σας σε τακτική βάση για να δείξετε ότι είστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Με ποιον τρόπο αποδεικνύετε τον σκέφτεστε, ακόμη κι όταν είστε μακριά; Αν δυσκολεύετε να βρείτε με το νου σας τέτοιες στιγμές για εσάς τους δυο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας να δημιουργείτε τις δικές σας συνήθειες.

Ξεκινήστε απλά. Με το να κάνετε κάτι που σας αρέσει ή απλώς να δείξετε στον σύντροφό σας πως τον σκέφτεστε. Κι αν γίνεται σε σταθερή βάση θα έχει γίνει η συνήθειά σας. Αν εσείς πάρετε την πρωτοβουλία, θα δείτε πως ο σύντροφός σας γρήγορα θ΄ανταποδώσει, χωρίς καν να το καταλάβει και θα περιμένει με χαρά την επόμενη συνήθειά σας. Το να ξεκινήσετε να στέλνετε μηνύματα ή να δίνετε φιλιά μόλις κάποιος από τους δυο μπαίνει στο σπίτι, είναι κάτι που γίνεται πραγματικά πολύ εύκολα. Κι όσο για τα ραντεβού σας; Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να το ζητήσετε, σε μέρα και ώρα που κι εκείνος θα μπορεί.

Η κάθε σχέση θέλει δουλειά, το έχουμε ακούσει αυτό. Τώρα δεν μένει παρά να το κάνουμε πράξη! 

Θέλετε κι άλλες ιδέες για σχέσεις, παιδί, σπίτι, διατροφή, μόδα, ομορφιά; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...