Οι πιο νέες θεραπείες, για πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

9bc501d0c34d8aa325489952ebadd52eΌλες μας θέλουμε ένα φρέσκο και νεανικό πρόσωπο, ειδικά τώρα λίγο πριν από τις γιορτές που έχουμε τη διάθεση να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και να νιώσουμε όμορφες. Τι καινούργιο όμως υπάρχει, εκτός από το μπότοξ, τις ενέσεις υαλουρονικού, τα χημικά πήλινγκ και τις ραδιοσυχνότητες;

Ο πλαστικός χειρουργός Σπύρος Βλάχος μας παρουσιάζει δυο φρέσκες αφίξεις στον τομέα των μη επεμβατικών θεραπειών που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα και μάλιστα... αμέσως.

1. Needling: Χρησιμοποιούμε τον αγγλικό όρο, γιατί ακόμα δεν υπάρχει κάποιος δόκιμος όρος στα Ελληνικά. Ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα (συνήθως ρολό) που φέρει μεταλλικές ακίδες πάνω του (μήκους από μισό έως δύο χιλιοστά) και τρυπά το δέρμα (του προσώπου συνήθως, αλλά όχι μόνον, γίνεται και στο σώμα) επανειλημμένα. Με μια αναισθητική κρέμα που απλώνεται στο δέρμα, δε νιώθεις πόνο. Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι ΔΕΝ γίνεται έγχυση κάποιου υλικού στο δέρμα, καθώς αρκεί μόνον ο τραυματισμός από τις ακίδες για να ξεκινήσει μια διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο παράγονται καινούριες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και σχηματίζεται νέα επιδερμίδα . Το δέρμα αναπλάθεται από μόνο του, χωρίς τα “κακάδια” και το ξεφλούδισμα του πήλιγκ ή των laser.

  • Mπορώ να πάω στη δουλειά; Φυσικά, μετά τη θεραπεία μπορεί κανείς να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές του/της. Η κοκκινίλα μετά τη θεραπεία διαρκεί 1 με 3 ημέρες αλλά μπορεί να καλυφθεί με make-up εύκολα. Το δέρμα πρέπει να προστατευθεί από τον ήλιο για λίγες ημέρες γι αυτό η θεραπεία δεν μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να γίνει σε πιο μελαχρινά δέρματα (όπου δεν μπορεί εύκολα να γίνει χημικό πήλιγκ ή laser). Ιδανικά, το needling οφείλει να συνδυάζεται με κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Α (ρετινοειδή) ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
  • Πόσο κοστίζει: Το κόστος ξεκινά από 80 ευρώ ανά συνεδρία και χρειάζονται να γίνουν τουλάχιστον τρεις μέσα στην χρονική διάρκεια του χειμώνα.

2. Tight thread lift: Είναι μια τεχνική όπου τοποθετούνται στο δέρμα του προσώπου (και του λαιμού) νήματα. Ειδικές βελόνες έχουν ενσωματωμένα τα νήματα (είναι φτιαγμένα από το ίδιο ακριβώς υλικό που κατασκευάζονται και τα απορροφήσιμα ράμματα). Οι βελόνες εισέρχονται στο δέρμα του προσώπου και δημιουργούμε ένα “πλέγμα” από νήματα κάτω από το δέρμα ώστε να στηρίξουμε το πρόσωπο. Τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε μερικούς μήνες και αντικαθίστανται από κολλαγόνο που παράγει ο ίδιος μας ο οργανισμός στη θέση των νημάτων. Η τεχνική μπορεί άνετα να διορθώσει την χαλάρωση στο κάτω μέρος του προσώπου (το οβάλ), γύρω από το στόμα, τις παρειές και το λαιμό. Το αποτέλεσμα επέρχεται σταδιακά (έως 3 μήνες) και διαρκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η θεραπεία είναι πλήρως αναίμακτη και δεν απαιτεί καν την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και διαρκεί περίπου δέκα λεπτά.

  • Μπορώ να πάω στη δουλειά; Μετά τη θεραπεία μπορεί κανείς να ακολουθήσει πλήρως το καθημερινό του πρόγραμμα. Το tight thread lift μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου και δεν δημιουργεί κάποιον ερεθισμό στο δέρμα. Εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν πολύ έντονη χαλάρωση, το tight thread lift μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ένα λίφτινγκ προσώπου και λαιμού και να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς την ταλαιπωρία μιας επέμβασης. Το γεγονός ότι τα νήματα είναι απορροφήσιμα, καθιστά τη μέθοδο απολύτως ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.
  • Πόσο κοστίζει: Το κόστος ξεκινά από 400 ευρώ για τις πιο μικρές περιοχές και μπορεί να φτάσει τα 600 για πιο εκτεταμένα προβλήματα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και για άλλες θεραπείες, κάντε κλικ στο Βestcosmetic.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...