Οι άντρες ρισκάρουν περισσότερο για τον έρωτα

riskΤο γνωρίζαμε ήδη από τα παραμύθια. Ο ευγενικός πρίγκιπας βάζει τη ζωή του σε κίνδυνο αψηφώντας κάθε εμπόδιο για να απελευθερώσει την όμορφη πριγκίπισσα. Και μπορεί στην σημερινή κοινωνία τέτοιες πράξεις γενναιότητας να θεωρούνται σπάνιες, πρόσφατη έρευνα* απέδειξε ωστόσο ότι τα παραμύθια δεν λένε εντελώς... παραμύθια όσον αφορά στο μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνδρας για την αγάπη.

Η έρευνα έδειξε λοιπόν ότι οι άνδρες αναλαμβάνουν μεγαλύτερα ρίσκα τη στιγμή που τζογάρουν ή οδηγούν, όταν κοντά τους βρίσκεται το αντικείμενο του πόθου τους. Οι γυναίκες από την άλλη, που συμμετείχαν στην έρευνα, δεν φάνηκαν εξίσου πρόθυμες να αναλάβουν ανάλογα ρίσκα προτιμώντας να δρουν εκ του ασφαλούς.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι η αιτία γι' αυτό βρίσκεται στο... εξελικτικό μας παρελθόν: στο γεγονός δηλαδή ότι τα αρσενικά βρίσκονταν κάποτε πολύ πιο συχνά αντιμέτωπα με κινδύνους στην καθημερινότητά τους, όταν για παράδειγμα έπρεπε να βρουν τροφή και καταφύγιο, απ' ό,τι οι γυναίκες. Εκείνα τα αρσενικά που αντεπεξέρχονταν στους παραπάνω κινδύνους προσέλκυαν και ερωτικούς συντρόφους αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις και για απόκτηση απογόνων, μιας και ο άνδρας – τροφός θεωρούνταν πιο κατάλληλος για πατέρας, άρα και -ασυνείδητα- πιο ποθητός.

Όπως όμως αντιλαμβάνεστε, η ροπή του άνδρα προς το ρίσκο μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες: ένα αρσενικό που τζογάρει επικίνδυνα πόσο κατάλληλο είναι άραγε να αναθρέψει απογόνους;

WOMANNOW.GR LOVES...