Το μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Το μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Ετοιμάζετε στο σπίτι σας ένα χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και σκέφτεστε τι θα μαγειρέψετε. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ένα τέλειο μενού 5 πιάτων μαζί με τις συνταγές τους, για κάθε περίσταση. Για τα χριστούγεννα, σερβίρετε την παραδοσιακή γαλοπούλα, αν και δεν είναι και απαραίτητο. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με χοιρινό (πολύ γιορτινό) ή ακόμη και με κοτόπουλο (ως πιο οικονομική λύση). Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην έχετε το ίδιο υλικό σε περισσότερα από ένα πιάτα. Για παράδειγμα, αν ξεκινήσετε με μια σούπα κάστανου, μην τελειώσετε το δείπνο με ένα γλυκό με κάστανο κλπ. 

Πρώτο πιάτο- Σούπα 

Η σούπα είναι πάντα καλοδεχούμενη, ειδικά αυτές τις κρύες νύχτες, σε ένα τραπέζι. Απλώς δεν ταιριάζει σε μπουφέ. Θα πρέπει να σερβίρετε τις σούπες και τα υπόλοιπα φαγητά στην συνέχεια. Εκτός αν παρουσιάσετε τις σούπες σε φλιτζάνια, μαζί με τα υπόλοιπα φαγητά, στον μπουφέ σας.

Δεύτερο πιάτο- Τάρτα 

Μια τάρτα με διάφορα υλικά, γίνεται εύκολα και ταιριάζει σε κάθε γιορτινό μενού. Επιλέξτε τι θα βάλετε μέσα.

Σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα απλώνετε τη ζύμη για τάρτες ή τη σφολιάτα σας. 

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά σας μαζί με 4 αυγά και κρέμα γάλακτος. Τι υλικά να βάλετε μέσα; 

  1. Τεσσερα τυριά με πιπεριές πολύχρωμες 
  2. Τυρί ροκφόρ με κομμένα αποξηραμένα σύκα 
  3. Τυριά με μανιτάρια 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα και η τάρτα σας είναι έτοιμη! 

Σαλάτα

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα. Ανακατέψτε διάφορες πρασινάδες, ξηρούς καρπούς και φρούτα και με ένα νόστιμο dressing φτιάξτε μια γιορτινή σαλάτα.

Πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και ρόδια

Το μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Κυρίως πιάτο- Κρέας 

Στο γιορτινό τραπέζι χρειαζόμαστε απαραιτήτως κρέας ως κύριο πιάτο κι όχι ψάρι. Εκτός από γαλοπούλα, δοκιμάστε ένα χοιρινό ή ένα καπνιστό χοιρινό που θα το βρείτε σε καλά κρεοπωλεία και γίνεται πανεύκολα αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να το αλείψετε με χυμούς (πορτοκάλι, ανανά) να το χαράξετε, να του βάλετε στο δέρμα γαρυφαλλάκια και να το ψήσετε στον φούρνο.

Συνοδευτικό 

Πουρές πατάτας 

Λαχανάκια Βρυξελλών και αρακάς (θα τα βράσετε και θα τα βουτυρώσετε αμέσως μετά) 

Γλυκό 

Και για να ολοκληρωθεί το γιορτινό δείπνο, επιλέξτε σοκολατένιο γλυκό, ή λευκό  

Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Πάβλοβα με μαρέγκες και κάστανα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ART DE LA TABLE- 11 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τα τραπέζια σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook,γιατί κάθε μέρα κάτι καινούργιο έχουμε για σας

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ