Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι

7e624ab02fd8a3d05ae7ad2300476dca

Το κοτόπουλο γίνεται εύκολα, είναι πολύ οικονομικό και δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το εβδομαδιαίο μενού. Αν σας αρέσει το κοτόπουλο, αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε ακολουθώντας τις ίδιες συνταγές, εμείς σας προτείνουμε έναν διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος που έχει σαφείς επιρροές από την... ανατολή, απλώς προσαρμοσμένο στα ελληνικά γούστα.

Για να δούμε πώς θα το κάνουμε!

Τι χρειάζεστε για το κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι: 

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια sauce
  • 3 κ.σ μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λάδι, λίγο ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 πακετάκι γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)

Πώς  φτιάχνετε το κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι: 

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τη σόγια, το μέλι, το ξύδι, το σκόρδο, το λάδι, βουτάτε μέσα τα κοτόπουλα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για αρκετή ώρα.
  2. Λίγο πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα βουτάμε στη γαλέτα και πασπαλίζουμε απο πάνω με το σουσάμι
  3. Σε ένα ταψί στρώνoυμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα μπουτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
  4. Που και που, με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπουτάκια με ελαιόλαδο.
  5. Το σερβίρετε με λάδι κι αν θέλετε φτιάχνετε μια σάλτσα με το περίσσευμα της μαρινάδας που θα το "δέσετε" με κορν φλάουερ ή αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς.

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ