Κεφτεδάκια με σάλτσα από κράνμπερις (ορεκτικό)

Κεφτεδάκια με σάλτσα από κράνμπερις (ορεκτικό)

Τα κεφτεδάκια είναι ένα τέλειο γεύμα για όλη την οικογένεια αλλά και ένα φανταστικό ορεκτικό, για τα τραπέζια μας. Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα κράνμπερις, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αφήνει μια γλυκιά γεύση στο τέλος και τρώγεται είτε στο... πόδι, σαν finger food, είτε στο οικογενειακό τραπέζι μαζί με ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε! 

Τι θα χρειαστείτε για τα κεφτεδάκια με κράνμπερις 

  • 50 κεφτεδάκια (όπως τα φτιάχνετε με τον κιμά σας από μοσχάρι ή και με λίγη προσθήση χοιρινού κιμά, αυγό, λάδι, φρυγανιά, κρεμμύδι)
  • 3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κράνμπερις (τον χυμό τους) 
  • 3/4 φλιτζάνι κέτσαπ 
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού 
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου 
  • Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για το γαρνίρισμα 

Πώς θα ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια 

  1. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ. 
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό από τα κράνμπερις, τη ζάχαρη, το νερό, τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, τα ανακατεύουμε με τη σος κι τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα.  

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα σας, τις συνταγές σας, το σπίτι; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr

WOMANNOW.GR LOVES...