Καθαρίστε και τακτοποιήστε το σπίτι σας, το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι κατ΄εξοχήν η εποχή για να οργανώσετε, να τακτοποιήσετε και να καθαρίσετε το σπίτι σας. Και πρέπει να γίνουν κάποιες δουλειές που δεν θα τις ξανακάνετε για τους επόμενους 3 μήνες. Δεν χρειάζεται να κάνετε όλες τις δουλειές μέσα σε μία μέρα. Οργανωθείτε και αφιερώστε μια μέρα σε κάθε δουλειά, για να γίνουν όλα όχι μόνο καθαρά, αλλά και ξεκούραστα. Πάμε να δούμε ποιες δουλειές πρέπει να κάνετε τώρα το φθινόπωρο.

1. Καθαρίστε τα ταβάνια και τις γωνίες 

Πάρτε μια σκούπα, τυλίξτε στην άκρη ένα πανί και περάστε όλους τους τοίχους και τις γωνίες. 

2. Καθαρίστε τις πόρτες 

Εδώ θα χρειαστείτε σίγουρα σκάλα, γιατι τις πόρτες πρέπει να τις καθαρίστε καλά μέχρι και ψηλά, πάνω. Με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι κι έπειτα με ένα στεγνό

3. Πλύντε τα μαξιλάρια σας 

Τα μαξιλάρια μαζεύουν μικρόβια και γι αυτό είναι απαραίτητο να πλένονται μια με δυο φορές τον χρόνο. Χρειάζεται όμως προσοχή στο πλύσιμο, όπως να τα τοποθετείτε στον κάδο του πλυντηρίου όρθια, να μην βάζετε περισσότερα από δυο και να πλένετε μαξιλάρια που φοβάστε μην τρυπήσουν μαζί με την μαξιλαροθήκη. Αναλυτικά για το πώς θα πλύνετε τα μαξιλάρια σας, εδώ! 

4. Καθαρίστε το ψυγείο και τον φούρνο 

Καθαρίστε το ψυγείο σας μέσα κι έξω, με φυσικούς τρόπους και κάντε τον φούρνο σας να λάμπει. 

5. Ανανεώστε και οργανώστε το φαρμακείο του σπιτιού σας

Πετάξτε φάρμακα που έχουν λήξει και σημειώστε τα σ΄ένα χαρτάκι ώστε να τα αντικαταστήσετε αμέσως. 

6. Καθαρίστε τα ντουλάπια και πετάξτε συσκευασίες τροφίμων που έχουν λήξει 

Μπορεί όλα στην κουζίνα να είναι τακτοποιημένα, είναι όμως και φρέσκα; Μήπως έχετε στα ντουλάπια μακαρόνια, ρύζι ή αλεύρι που έχει λήξει; Ανοίξτε ντουλάπια και συρτάρια ένα ένα και ξεκινήστε το καθάρισμα και το... ξεκαθάρισμα.

7. Οργανώστε τα μπάνια του σπιτιού 

Τοποθετήστε σε κάθε μπάνιο μερικά ρολά υγείας, ένα καθαριστικό τουαλέτας και γεμίστε το δοχείο με το βουρτσάκι της λεκάνης με νερό και χλωρίνη. Έτσι θα γίνει η ζωή σας πιο εύκολη. Στο μπάνιοι των ξένων τοποθετήστε και κάποιο αρωματικό ή κερί που θ΄ανάβετε όταν περιμένετε καλεσμένους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για το σπίτι, το στυλ, τις σχέσεις, τη ζωή; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα, κάτι νέο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...