Η γυναικεία γλώσσα του σώματος

body languageΗ γλώσσα του σώματος δίνει τα εργαλεία για να καταλάβει κανείς πώς νιώθει αυτός με τον οποίο συνομιλεί. Κι ασχοληθήκαμε ήδη με το πώς θα καταλάβετε αν ένας άνδρας ενδιαφέρεται για εσάς από τη γλώσσα του σώματός του. Για να δούμε τώρα τι κάνουμε εμείς και πώς το σώμα μας μιλάει, όταν απέναντί μας έχουμε έναν άνδρα ελκυστικό που μας αρέσει. Είτε για να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα αυτή για να καταλάβει (επιτέλους!) ότι μας ενδιαφέρει, είτε, αν  τα καταφέρουμε βέβαια, για να προσπαθήσουμε να "τιθασεύσουμε" το σώμα μας. Πάντως αν ανήκετε στη δεύτερη περίπτωση, για να ηρεμήσετε σας λέμε πως οι άνδρες δεν είναι τόσο παρατηρητικοί όσο οι γυναίκες και δεν ξέρουν ν΄αποκρυπτογραφούν τα μη λεκτικά μηνύματα. Πολλές φορές μάλιστα μπερδεύουν φιλικές κινήσεις με ερωτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΤΕ

Τι κάνει μια γυναίκα όταν ενδιαφέρεται για κάποιον; 

1. Παίζει με τα μαλλιά της, τα χτενίζει με τα δάχτυλά της, τα φτιάχνει.

2. Πιάνει το σκουλαρίκι της, το αυτί της. Αυτό είναι ένα δυνατό σημάδι πως την ελκύει ερωτικά κάποιος, καθώς πίσω από το αυτί υπάρχουν δεκάδες νευρικές απολήξεις.

3. Κάθεται σταυροπόδι και αλλάζει συχνά πόδι. Νιώθει πως δεν βολεύεται αλλά πάντα έχει σε πρώτο πλάνο τα πόδια της που ξέρει πως ελκύουν έναν άνδρα.

4. Βγάζει ασυναίσθητα το παπούτσι της ενώ είναι σταυροπόδι αφήνοντας να φανεί η φτέρνα. Προφανώς αυτό μπορεί να συμβεί όταν φοράει γόβες ή μπαλαρίνες κι όχι...μπότες. Κι αυτό είναι όμως στα πιο φανερά σημάδια πως την ενδιαφέρει κάποιος.

5. Τοποθετεί τα χέρια της στα γόνατά της ενώ είναι καθισμένη και στρέφεται προς την κατεύθυνση αυτού που την ενδιαφέρει.

6. Παίζει με το ρολόι της, το βραχιόλι ή τα δαχτυλίδια της. Τα χέρια δείχνουν την διαθεσιμότητά της.

7. Διαστέλλονται οι κόρες των ματιών της όταν τον κοιτάει. Αυτό συμβαίνει και στους άνδρες και σε όποιον άνθρωπο αντικρίζει κάποιον ή κάτι που του αρέσει.

8. Τοποθετεί την τσάντα της κοντά του, έτσι δείχνει πως τον εμπιστεύεται. Μια γυναίκα που την κρατά μπροστά της σαν ασπίδα το κάνει γιατί θέλει να προστατευθεί.

9. Τον κοιτάει όταν εκείνος δεν τη βλέπει.

10. Κοκκινίζουν τα μάγουλά της, η ομιλία της γίνεται πιο γρήγορη.

Φυσικά δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα με ένα και μόνο σημάδι, είτε μιλάμε για μια γυναίκα, είτε για έναν άνδρα, αλλά να βλέπουμε συνολικά την εικόνα. Παρ΄όλ΄αυτά η ανθρωπολόγος Έλεν Φίσερ λέει πως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το ανθρώπινο σώμα δείχνει αν ελκύεται ή όχι από έναν άνθρωπο. Χρήσιμη η γλώσσα του σώματος, τι λέτε;

Αν θέλετε κι άλλα άρθρα για θέματα σχέσεων, κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για ο,τι νέο ανεβαίνει για εσάς!

WOMANNOW.GR LOVES...