Χριστουγεννιάτικο μενού 6 πιάτων

dinner big

Ετοιμάζετε τραπέζι για την παραμονή των Χριστουγέννων; Μήπως για ανήμερα; Οποια μέρα κι αν διαλέξετε ν΄ανοίξετε το σπίτι σας στους αγαπημένους σας ανθρώπους, ετοιμάστε ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο μενού που θα το το θυμούνται για τη νοστιμιά του και την ποικιλία του για πολύ καιρό.

Στρώστε το τραπέζι σας χριστουγεννιάτικα (πάρτε ιδέες για το χριστουγεννιάτικο art de la table κάνοντας κλικ εδώ), διαλέξτε το κρασί σας ( αν θέλετε να μάθετε τι κρασί ταιριάζει με κάθε φαγητό κάντε κλικ εδώ) κι υποδεχθείτε την ωραιότερη γιορτή του χρόνου!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ

Σούπα: Αυτές τις μέρες συνηθίζεται η σούπα με κόκκινη κολοκύθα, όμως αν σκέφτεστε να την χρησιμοποιήσετε σε κάποιο άλλο πιάτο στο ίδιο μενού, διαλέξτε μια άλλη σούπα. Η σούπα κάστανου είναι νόστιμη αλλά είναι λίγο βαριά. Οι σούπες με κουνουπίδι ή μπρόκολο είναι ωραίες κι εύκολες επιλογές. Μην ξεχάσετε λεπτές ψημένες φέτες ψωμιού για να συνοδεύσετε τις σούπες.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ

Ριζότο/ πίτα : Αν έχετε εμπειρία στην κουζίνα αλλά και χρόνο, ένα ωραίο ριζότο με μανιτάρια για παράδειγμα που θα διαδεχθεί τη σούπα είναι ο,τι πρέπει. Μπορείτε όμως και να παραλείψετε το ριζότο και να φτιάξετε μια πίτα. Από την πιο απλή, σπανακοτυρόπιτα, μέχρι κιμαδόπιτα (αν δεν κάνετε γέμιση). Μια πολύ ντελικάτη ιδέα είναι η τάρτα. Τάρτα με μανιτάρια, κοτόπουλο ή τυριά ,ακόμη κι ένα σουφλέ.

ΣΑΛΑΤΑ

Εδώ όλα επιτρέπονται. Σαλάτα πράσινη με μαρούλια, καρύδια, ρόδια, μέλι και ντοματίνια ή πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια, ντομάτα με μοτσαρέλλα, λάχανο με καρότο, μήλα και καρύδια είναι μόνο λίγες προτάσεις. Εσείς ξέρετε καλύτερα. Γιατί όμως να μην βγάλετε, δυο σαλάτες; Τέλειο! Δείτε εδώ πολλές και πρωτότυπες συνταγές για σαλάτα! 

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

Το κρέας: Αν θέλετε ν΄ακολουθήσετε τα πατροπαράδοτα, θα φτιάξετε γαλοπούλα. Χρειάζεται όμως προετοιμασία, να το θυμάστε. Μάθετε όλα τα μυστικά για την πιο νόστιμη γαλοπούλα πατώντας εδώ. Πολλοί όμως δεν την τρώνε οπότε μπορείτε να κάνετε ένα χριστουγεννιάτικο χοιρινό με δαμάσκηνα ( βρείτε το έτοιμο σε ρολό στο κρεοπωλείο ή το σούπερμάρκετ), ένα χοιρινό καρέ με αποξηραμένα φρούτα ή ένα μοσχαράκι με κανέλες, μοσχοκάρυδο, πορτοκάλι που θα μοσχοβολήσει το σπίτι όλο!

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

Ακόμη κι αν δεν προσφέρετε γαλοπούλα η  γέμιση είναι  must, με κάστανα, κουκουνάρια, δαμάσκηνα, σταφίδες. Πρέπει όμως να έχετε κι άλλα συνοδευτικά. Πατατούλες φούρνου, πουρέ πατάτες ή και πουρέ καρότου. Τα λαχανάκια Βρυξελλών συνηθίζονται μεν, θεωρούνται ντεμοντέ όμως. Μήπως να βάλετε σπαράγγια; Απλώς είναι πιο ακριβά.

ΓΛΥΚΟ

Και για το τέλος ένας σοκολατένιος κορμός, μια πάβλοβα, μια μους σοκολάτας και πολλά μικρά κουραμπιεδάκια και μελομακάρονα θα κλείσουν το υπέροχο αυτό δείπνο σας! Δείτε εδώ, δεκάδες συνταγές για γλυκά, νόστιμα και διαφορετικά!

Αν θέλετε κι άλλες ιδέες για τα τραπέζια σας, κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook γιατί σίγουρα θα βρείτε κι άλλες, που σας ενδιαφέρουν!

WOMANNOW.GR LOVES...