Γιατί είναι ωραίο να είσαι single! (Κι ας μην το καταλαβαίνεις)

Η αλήθεια είναι πως ζούμε σε μια κοινωνία, που δίνει ιδιαίτερη θέση στα ζευγάρια κι όχι στους singles! Ειδικά μάλιστα όταν μια γυναίκα περάσει από μια συγκεκριμένη ηλικία, γύρω στα 30, το να είναι single μοιάζει σχεδόν εφιαλτικό για την ίδια και μπαίνει (χωρίς να ξέρει αν τελικά το θέλει κι η ίδια) στην αναζήτηση του άλλου της... μισού. Είναι το οικογενειακό περιβάλλον που την πιέζει, είναι οι παρέες που ολοένα και μεγαλώνουν προσθέτοντας τον άντρα της φίλης, είναι οι γνωστοί που τη ρωτούν τελείως αδιάκριτα αν παντρεύτηκε κι αν έκανε... παιδάκια! Φυσικά οι εποχές έχουν αλλάξει, ο γάμος δεν είναι όπως ήταν.  Τα διαζευγμένα ζευγάρια έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια. Αρκεί να δείτε τους αριθμούς. Στην Αμερική τη δεκαετία του 70 είχαμε 37 εκατομμύρια διαζύγια και τη δεκαετία του 10... τα διαζύγια έφθασαν τα 107 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί λένε πολλά... Είτε πως γυναίκες και άντρες δεν αντέχουν στη σχέση που έφτιαξαν, είτε πως δεν δούλεψαν αρκετά γι αυτή, ακόμη κι ότι παντρεύτηκαν για λάθος λόγους. Άρα, να η πρώτη απάντηση στο θέμα μας... Είναι πολύ πιο ωραίο να είσαι single, από το να έχεις περάσει την επώδυνη διαδικασία ενός διαζυγίου (ακόμη πιο δύσκολα αν έχεις γίνει και μητέρα), από το να πάρεις τον χρόνο σου για να βρεις τον άντρα που σου ταιριάζει. 

Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους που ζουν παγιδευμένοι μέσα σε σχέσεις, που οι επιθυμίες τους ολοένα και πνίγονται στα "θέλω" ή τα "πρέπει" του άλλου και της κοινωνίας γενικότερα. Χάνουν τον εαυτό τους. Μήπως τελικά δεν τον είχαν ανακαλύψει ποτέ; Άρα να ένα ακόμη συμπέρασμα. Πρώτα πρέπει να κάνουμε τη δική μας ενδοσκόπηση, να μάθουμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας, να δούμε τα όνειρα που θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα κι έπειτα να προχωρήσουμε στην αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που γυναίκες παραπονιούνται πως δεν περνούν καλά μέσα στη σχέση ή τον γάμο τους, χωρίς όμως να έχουν να προσάψουν κάτι κακό για τον άντρα τους. Τον περιγράφουν ως... τέλειο που απλώς όμως δεν τους ταιριάζει πια. 

Είναι μια πραγματικότητα, ο τέλειος άντρας για μια γυναίκα μπορεί να είναι ο πιο αδιάφορος για μια άλλη και το αντίστροφο. 

Αυτό που μπορείς να κάνεις όταν είσαι single είναι να φτιάξεις μόνη σου τη δική σου ζωή όπως τη θες, χωρίς να χρειάζεσαι την σύμφωνη γνώμη κανενός. Να βάλεις στόχους επαγγελματικούς και να τους πετύχεις, γιατί μπορείς να κάθεσαι πολλές ώρες στη δουλειά, χωρίς να σε περιμένει κανένας σπίτι γκρινιάζοντας. Μπορείς να κάνεις τα ταξίδια που πάντα ονειρευόσουν, να γνωρίσεις νέους τόπους, ανθρώπους και πολιτισμούς, αγοράζοντας εισιτήριο one way. Και το κυριότερο; Δεν χρειάζεται να συζητήσεις με κανέναν για το αν του αρέσει ο προορισμός που διάλεξες. 

Ως single μπορείς να γίνεις καλύτερη. Να διαβάσεις, να παρακολουθήσεις σεμινάρια, ν΄ασχοληθείς με μια τέχνη, ένα χόμπι, να ψάξεις και ν΄ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Φυσικά έχεις την ελευθερία να βγεις όποτε θες, να πας όπου θες και με αυτοπεποίθηση να επικοινωνήσεις σε φίλους και γνωστούς πως δεν σε πειράζει καθόλου να βρίσκεσαι σε παρέες με ζευγάρια. Κι αυτό γιατί παρατηρείται συχνά πως τις single γυναίκες δεν τις καλούν σε δείπνα ζευγαριών, αφού οι οικοδεσπότες ή φίλοι σκέφτονται μήπως εκείνες νιώσουν άσχημα. 

Αυτό που μπορεί να πάθεις ως single είναι να ξοδεύεις πολύ χρόνο, σκέψη και κουβέντες με τις φίλες σου προσπαθώντας να βρεις τον τρόπο να μην είσαι single ή γιατί είσαι τελικά. Άρα βλέπεις αυτό που δεν έχεις, ενώ το θέμα είναι ακριβώς το αντίθετο. Να δεις και ν΄απολαύσεις, αυτά που έχεις! 

Θέλεις κι άλλα άρθρα για σχέσεις, μόδα, ομορφιά, καλύτερη ζωή; Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σένα! 

WOMANNOW.GR LOVES...