Έρωτας στο γραφείο: Όταν ερωτεύεσαι τον συνάδελφό σου

Έρωτας στο γραφείο: Όταν ερωτεύεσαι τον συνάδελφό σου

Στη δουλειά αφιερώνουμε τουλάχιστον 8 ώρες, άρα το 1/3 της μέρας μας. Αν υπολογίσει κανείς, πως μιά ώρα βρισκόμαστε σε κίνηση (για να πάμε και να έρθουμε στο γραφείο) και 7 ώρες κοιμόμαστε, μας μένουν 8 ώρες για να χωρέσουμε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας, το σπίτι, το κομμωτήριο, το σούπερ μάρκετ, το γυμναστήριο, τις εξόδους... Άρα στην πραγματικότητα, τη μισή μας ζωή την περνάμε πίσω από ένα γραφείο, μέσα σε ένα κατάστημα, πάντως σίγουρα όχι με την οικογένεια και τους φίλους μας. Έτσι αρχίζουμε να δημιουργούμε σχέσεις (φιλικές σίγουρα) με τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύουμε μαζί. Τους βλέπουμε κάθε μέρα, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, στόχους, προβλήματα και παραστάσεις. Ξέρουμε τους ίδιους ανθρώπους, μιλάμε γι αυτούς.

Ε, δεν θέλει και πολύ να ερωτευτεί μια γυναίκα έναν συνάδελφό της. Κάθονται μέχρι αργά στο γραφείο, πηγαίνουν μαζί σε επαγγελματικά ραντεβού, βρίσκονται σε συσκέψεις, ανταλλάσσουν ιδέες, σκέψεις και βλέματα. Σύμφωνα με έρευνες περίπου το 35 % των εργαζομένων έχει παραδεχθεί πως έχει συνάψει σχέση με κάποιον συνάδελφό του. Και χρησιμοποιούμε τη λέξη "παραδεχθεί", γιατί υπάρχει ένα ποσοστό που δεν το αποκαλύπτει, καθώς βρίσκεται σε γάμο ή σε άλλη σοβαρή σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Όταν μια γυναίκα ερωτευτεί έναν συνάδελφό της, η καθημερινότητα της γίνεται καλύτερη. Σηκώνεται με χαρά το πρωί για να πάει στη δουλειά, πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, σκέφτεται τι θα φορέσει, βάφεται, έχει καλή διάθεση, κέφι κι όλα τ΄αντιμετωπίζει με χαμόγελο. Οι ώρες στη δουλειά τόσο για την γυναίκα όσο και για τον άντρα, δεν είναι πια βαρετές, κανείς δεν κοιτάει πια το ρολόι του για να επιστρέψει σπίτι του (εκτός αν έχουν μετά ραντεβού) κι η ζωή έχει αποκτήσει ένα νέο νόημα, πασπαλισμένο με χρυσόσκονη. Τα κρυφά αγγίγματα και τα βλέμματα όλο νόημα, κάνουν το πάθος ακόμη πιο έντονο. Τι θα συμβεί όμως μετά; Μήπως πρέπει να το σκεφτεί κανείς από πριν; 

Τι πρέπει να έχεις όμως στο νου σου όταν ερωτεύεσαι έναν συνάδελφό σου

1. Αν είναι ανώτερός σου : Είναι γνωστό, η εξουσία ενός άνδρα είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό για μια γυναίκα. Όταν λοιπόν αυτός ο άνδρας, βρίσκεται διαρκώς κοντά σου, κι όχι απλώς έχει δύναμη αλλά και αυτοπεποίθηση, ακόμη κι αν δεν του έριχνες ούτε ματιά αν τον γνώριζες ένα βράδυ σε κάποιο μπαρ, τώρα στον εργασιακό χώρο, γίνεται το αντικείμενο του πόθου. Εκείνος μέσα στο δικό του περιβάλλον ( και στο υπέροχο κοστούμι του), ξετυλίγει με άνεση κάθε κομμάτι της προσωπικότητάς του κι εσύ νιώθεις ασφάλεια και μια μικρή περηφάνια που σε θέλει ένας τόσο ισχυρός άντρας, οπότε το μόνο που σκέφτεσαι, είναι πότε θα σου ζητήσει να βγείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ Μ΄ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ

Κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου τι θα συμβεί, στην περίπτωση που η σχέση δεν πάει καλά. Εξαρτάται η δουλειά σου, η ανέλιξή σου, η ζωή σου από εκείνον; Γιατί ένας πληγωμένος άντρας, ειδικά αν είναι ανώτερός σου και πληγώσεις τον εγωισμό του, δεν ξέρεις πως μπορεί να συμπεριφερθεί. Τον θέλεις πραγματικά; Μήπως σε ένα κουτάκι του μυαλού σου θεωρείς πως κάνοντας μαζί του σχέση, θα νιώθεις ασφάλεια και φροντίδα; Θα μπορείς να ξεκόψεις μαζί του όταν κι αν θες; Κι αν εκείνος αποφασίσει να ρίξει κάποια στιγμή τίτλους τέλους; Εσύ θα μπορείς μετά να δουλέψεις υπό αυτές τις συνθήκες; Γιατί δεν είναι ένας άνθρωπος που δεν θα τον ξαναδείς. Αφού τα σκεφτείς όλ΄αυτά κι απαντήσεις στον εαυτό σου, δώσε λίγο χρόνο μήπως σου περάσει και δεν μπεις καν σε περιπέτειες κι αν τελικά ο έρωτάς σου είναι τόσο δυνατός, τότε ζήστο!  

Αν εργάζεστε σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία και σε διαφορετικά πόστα, τότε ακόμη κι αν η σχέση δεν προχωρήσει δεν θα επηρεάσει την καθημερινότητά σας. Αν όμως εργάζεστε με λίγους ανθρώπους σε περιβάλλον μικρό, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν η σχέση σας δεν εξελιχθεί όπως ονειρεύεστε! 

2. Αν είστε ισότιμοι: Εδώ φαίνεται να είναι πιο απλά τα πράγματα, καθώς η θέση σου δεν εξαρτάται από αυτόν. Όμως μπορεί να συνεργάζεστε πολύ στενά και σε περίπτωση που η σχέση δεν πετύχει, η καθημερινότητα στη δουλειά θα είναι πολύ δύσκολη. Θα ζήσετε στιγμές αμηχανίας, θα κόβεις δρόμο στους διαδρόμους για να τον αποφύγεις και δεν ξέρεις τι μπορεί να λέει στους υπόλοιπους συναδέλφους για σένα. Γιατί όσο όμορφη και πολύχρωμη αν είναι σήμερα η κάθε μέρα στο γραφείο, τότε μπορεί να γίνει... ανυπόφορη. 

3. Αν είναι κατώτερός σου: Στην αρχή τα πράγματα θα φαίνονται εύκολα. Κρατάς εσύ το τιμόνι, οπότε πας όπου θέλεις τη σχέση αυτή. Ένας άντρας όμως, που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση επαγγελματικά από τη σύντροφό του, δεν θ΄αργήσει να βγάλει διάφορα... "ψυχολογικά" στην επιφάνεια. Σε κάποιες κρίσεις, μπορεί να σε κατηγορήσει για τον τρόπο που κάνεις τη δουλειά σου, για τον τρόπο που του φέρεσαι ή του μιλάς, ακόμη και για την συμπεριφορά σου σε τρίτους, έστω κι αν εσύ συνεχίζεις να δουλεύεις όπως παλιά. Γενικά ο άντρας, ως αρσενικό θέλει να έχει την κατάσταση στα χέρια του. Η δουλειά παίζει σημαντικό ρόλο για την ψυχολογία του, την αυτοπεποίθησή του και μάλλον μετά από λίγο καιρό δεν θα του αρέσει να είσαι από πάνω!  

Οι μισές από τις σχέσεις που γίνονται στη δουλειά δεν προχωρούν. Οι υπόλοιπες καταλήγουν σε γάμο ή συμβίωση. Οπότε επειδή μάλλον είσαι πολύ ερωτευμένη μαζί του, σκέψου το δεύτερο! 

Από την Ελευθερία Γεωργάκαινα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 18 ΜΥΣΤΙΚΑ- ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 

Θέλεις κι άλλα άρθρα για σχέσεις, άντρες, μόδα, σπίτι, ομορφιά; Κάνε like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σένα! 

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...