
- 8 μεγάλα μπισκότα τύπου digestive κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας αμύγδαλα κομμένα
- 2 μεγάλα φλιτζάνια γιαούρτι, ίσως και 2 1/2
- 1 μεγάλο φλιτζάνι με μικρά φρούτα, ό,τι θέλετε εσείς, φράουλες κλπ
- 3 κ.σ νερό
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
- Βάζουμε σε ένα μικρό μπλέντερ τα μπισκότα μαζί με τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν τρίμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο τοποθετούμε το μείγμα με τα τριμμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα και πιέζουμε τον πάτο με ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα μας, για παράδειγμα τις φράουλες, μαζί με το χυμό λεμονιού, το μέλι, το νερό και μόλις πάρει μια πρώτη βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά μέχρι τα φρούτα να μαλακώσουν. Τ΄αφήνουμε κι αυτά να κρυώσουν.
- Τώρα μπορούμε είτε ν΄ανακατέψουμε το γιαούρτι με το μείγμα με τα φρούτα και να τ΄απλώσουμε πάνω στην ψημένη τάρτα, είτε να τα βάλουμε με τη σειρά, πρώτα το γιαούρτι σε ένα στρώμα κι εν συνεχεία το μείγμα με τα φρούτα.
- Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα και μετά γαρνίρουμε με μικρά κομμάτια φρούτων από πάνω.
Θέλετε κι άλλες ιδέες για τα τραπέζια σας; Και για το μακιγιάζ, τη μόδα, τις σχέσεις σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για εσάς!



