Δροσερό cheesecake με γιαούρτι και σιρόπι από ρόδι

Δροσερό cheesecake με γιαούρτι και σιρόπι από ρόδι

To cheesecake είναι ελαφρύ δροσερό γλυκό που γίνεται εύκολα και προσφέρεται τέλεια σε κάθε γεύμα ή δείπνο, μεταξύ φίλων σε βεράντες, κήπους και σαλόνια. Μπορεί να γίνει η προετοιμασία αρκετές ώρες πριν, ώστε να μην έχετε κανένα άγχος για το τι γλυκό θα σερβίρετε στο τέλος μιας βραδιάς. Το σιρόπι και τα σπόρια από ρόδι δίνουν μια πρωτότυπη και διαφορετική γεύση στο πιάτο αυτό που το έχουμε συνηθίσει με φράουλες ή βύσινα. Καλά κι αυτά κι ειδικά τα βύσινα το κάνουν ακόμη πιο γλυκό, αλλά άλλο πράγμα! 

Επίσης για εσάς που προσέχετε τη γραμμή σας, είναι ο,τι πρέπει αφού το γιαουρτάκι και τις πρωτεϊνες του έχει και λίγες θερμίδες περιέχει (αρκεί να πάρετε αυτό με χαμηλά λιπαρά). Και η ζάχαρη προαιρετική είναι... Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το τυρί κρέμα που πρέπει να επιλέξετε να είναι πλήρες γιατί αλλιώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι όχι μόνο τόσο γευστικό αλλά και καθόλου καλαίσθητο (αφού δεν θα "στέκεται").

Καλή σας όρεξη λοιπόν κι απολαύστε το με ένα ποτήρι παγωμένο γλυκό κρασί! 

Τι θα χρειαστούμε για να ετοιμάσουμε το απίθανο και πρωτότυπο cheesecake μας

Για τη γέμιση 

  • Ενα πακέτο τυρί κρέμα 
  • 1 μιση κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.γ ζελατίνη
  • 2 κ.γ βανίλια σε σκόνη
  • 2 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 
  • μια πρέζα αλάτι

Για τον πάτο του cheesecake 

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι μπισκότο τριμμένο τύπου digestive 

Για το σιρόπι από ρόδι 

  • 2 φλιτζάνια χυμό ροδιού (έτοιμο)
  • Λίγους σπόρους ροδιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σ σιρόπι καλαμποκιού

Πώς θα ετοιμάσουμε το cheesecake 

  1. Σε μια φόρμα για τάρτα ή σε μικρό ταψάκι απλώνετε είτε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή βουτυρώνετε ελαφρά για να μην κολλήσει.
  2. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα τρίμματα του μπισκότου, με το βούτυρο που θα έχετε προηγουμένως λιώσει και τη ζάχαρη (που αν προσέχετε τη διατροφή σας μπορείτε να παραλείψετε). 
  3. Αφού τ΄ανακατεύετε όλα πολύ καλά τα ρίχνετε στην φόρμα ή στο ταψάκι πιέζοντας ώστε να δημιουργηθεί ο πάτος του cheesecake. 
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα τέταρτο με 20 λεπτά. 
  5. Τώρα βάζουμε σε ένα μπολ κρύο νερό και τη ζελατίνη. Την αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο να μαλακώσει. Αμέσως μετά τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε μπολ δηλαδή που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε κατσαρόλα όπου βράζει το νερό.
  6. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί και την λιωμένη ζελατίνη.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τον πάτο του cheesecake και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα όπου θα προσθέσουμε από πάνω το σιρόπι ροδιού.
  8. Το σιρόπι το φτιάχνουμε βάζοντας όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που μέχρι το σιρόπι να πήξει και να μειωθεί ο όγκος του. Θα χρειαστείτε μισή ώρα. Αφού κρυώσει περιχύνετε το cheesecake και το διακοσμείτε με σπόρους ροδιού.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα σας, το σπίτι, τη διακόσμηση; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...