Ανοιξιάτικο κέικ λεμονιού με άρωμα λεβάντας

Ένα ξεχωριστό, ανοιξιάτικο, μυρωδάτο και τόσο διαφορετικό κέικ για εσάς που βαρεθήκατε να φτιάχνετε τα ίδια και τα ίδια... Ένα κέικ τόσο ξεχωριστό χάρη στα αρώματά του και ειδικά... λόγω της λεβάντας που κάνει την γευστική έκπληξη! Απολαύστε και προσφέρετε λοιπόν ένα ανοιξιάτικο κέικ λεμονιού με άρωμα λεβάντας που είναι ό,τι πρέπει γι αυτή την εποχή!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κέικ λεμονιού με άρωμα λεβάντας

  • 1 και 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
  • 1 ½ φλιτζάνι  ζάχαρη
  • 3/4 κ.σ. ξηρή λεβάντα
  • 2 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για το γλάσο:

  • 1/2 ασπράδι αυγού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 6-8 κλαράκια λεβάντας
  • ζάχαρη άχνη

Πώς θα φτιάξετε το κέικ λεμονιού με άρωμα λεβάντας

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι.

Στο μίνι πίμερ βάζουμε τη λεβάντα για να σπάσει μαζί με τη ζάχαρη κι έπειτα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.

Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι και δημιουργώντας στο μπολ με τα στέρεα υλικά μια τρύπα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υγρά.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τώρα και το ξύσμα καθώς και τον χυμό λεμονιού.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για λιγότερο από μια ώρα τους 175 βαθμούς.

Δοκιμάζετε αν το κέικ λεμονιού με άρωμα λεβάντας είναι έτοιμο, όταν  βουτώντας ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα βγαίνουν καθαρά, χωρίς ίχνη άψητου κέικ.  

Το αφήνουμε το κέικ να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής:

Χτυπάμε το ασπράδι και το χωρίζουμε στα δυο  αφού θα χρησιμοποιήσουμε το μισό.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη στο ένα μπολ με το μισό ασπράδι και χτυπάμε πολύ καλά ν΄αφρατέψει. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού κι απλώνουμε πάνω στο κέικ.

Διακοσμούμε με τα λίγα κλαδάκια λεβάντας και ζάχαρη άχνη.

Photo: Annie Spratt via Unsplash

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ