8 μυστικά από τους σεφ για την τέλεια μακαρονάδα

Τα μακαρόνια και γενικά τα ζυμαρικά είναι από τα πιο γρήγορα γεύματα που μπορούν να γίνουν κι αρέσουν σε όλους. Φαίνεται εύκολο να φτιάξει κανείς μια μακαρονάδα, όμως αν δεν προσέξουμε μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες, μπορεί να αποβεί αποτυχία. Να λοιπόν 8 μυστικά από τους σεφ για μια τέλεια ιταλική μακαρονάδα!

8 μυστικά από τους σεφ για την τέλεια μακαρονάδα

8 μυστικά από τους σεφ για την τέλεια μακαρονάδα

1- Διαλέξτε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα για να μπορούν τα μακαρόνια να ανακατεύονται μέσα στο νερό και να μην κολλήσουν.

2- Βάλτε άφθονο νερό, πολύ νερό, για να είμαστε πιο ακριβείς, χρειάζεστε 3 λίτρα νερό για κάθε 250 γρ. ζυμαρικών. 

3- Ρίξτε από την αρχή αρκετό αλάτι. Με γενναιοδωρία κι όπως λένε οι μεγάλοι σεφ, το νερό της κατσαρόλα σας θα πρέπει να μοιάζει με το νερό της θάλασσας. Τόσο αλατισμένο να είναι.

4- Μην βάζετε λάδι στο νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τα ζυμαρικά να γλιστρούν από τη σάλτσα τους και να γίνουν και πιο λιπαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6 ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΙΤΑ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

5- Κοιτάξτε το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία αλλά μην τον εμπιστευτείτε κι 100%. Αν θέλετε λοιπόν τα σωστά al dente μακαρόνια σας, θα πρέπει να τα βγάζετε από τη φωτιά 1 λεπτό τουλάχιστον πριν από τον αναγραφόμενο χρόνο. Προσοχή! Αν πρόκειται να τα αναμίξετε με κόκκινη σάλτσα, γαρίδες κλπ. θα πρέπει να τα βγάλετε τουλάχιστον δυο λεπτά, γιατί με τη ζεστή σάλτσα θα ξαναβράσουν πάλι και θα γίνουν λασπωμένα. Αρχίστε να δοκιμάζετε τα μακαρόνια σας, δυο λεπτά πριν από τη λήξη του χρόνου για να είστε σίγουροι πως θα είναι al dente.

6- Πριν σουρώσετε τα μακαρόνια, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν. Είναι το μυστικό για να δέσει τέλεια η σάλτσα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ; 7 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ

7- Μην ρίχνετε νερό στα μακαρόνια, γιατί έτσι φεύγει το άμυλό τους. Ο μόνος λόγος που έχετε δει να γίνεται αυτό, είναι είτε από άγνοια, είτε γιατί χρειάζεται να σταματήσει απότομα ο βρασμός και να μην λασπώσουν τα μακαρόνια. Αν εσείς όμως είστε σωστοί στους χρόνους σας, δεν θα μπείτε σ΄αυτή τη διαδικασία.

8- Τελειώνετε ρίχνοντας λίγο λάδι ελιάς κι ανακατεύοντας να πάει παντού κι αν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως και λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλετε να συνδυάσετε με σάλτσα ντομάτας, ρίξτε μέσα στο κατσαρολάκι της σάλτσας και λίγο από το νερό όπου έβραζαν τα μακαρόνια κι έχετε κρατήσει από πρίν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΕΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΝΗΣΤΕΥΕΤΕ

Ακολουθήστε μας στο instagram για να σας δώσουμε έμπνευση και ιδέες για μια ακόμη καλύτερη ζωή!

Photo Bruna Branco via Unsplash

WOMANNOW.GR LOVES...