6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε συχνότερα για να ζούμε υγιεινά

7d0c70a05b0baaa3653d485de42a1ab0Ποια σημεία κι αντικείμενα του σπιτιού μας πρέπει να καθαρίζουμε πιο συχνά για να μην έχουμε μικρόβια και η αίσθηση που θα έχουμε στο σπίτι μας να είναι μόνο η καθαριότητα; Κάθε πότε πρέπει να τα καθαρίζουμε και πώς για να λάμπουν;

1.Το πλυντήριο των ρούχων

Καθαρά ρούχα έχετε, αν έχετε και καθαρό πλυντήριο. Πρέπει λοιπόν να το καθαρίζετε τουλάχιστον κάθε 3 μήνες. Ο τρόπος για να λάμπει το πλυντήριο σας, να εξουδετερωθούν οι οσμές και τα ρούχα σας να μοσχοβολάνε είναι να κάνετε μια πλύση με άδειο πλυντήριο, βάζοντας στον κάδο ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και ρυθμίζοντας το σε υψηλή θερμοκρασία.

2.Τον νεροχύτη 

Σε τακτά χρονικά διαστήματα  καθαρίστε τον νεροχύτη και τον κεντρικό σωλήνα ρίχνοντας μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Ξεπλύνετε με καυτό νερό.

3. Τα χαλάκια του μπάνιου 

Το μπάνιο μας το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Άρα το χαλάκι ειδικά θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε όπως την πετσέτα... Συχνή αλλαγή δηλαδή και καθάρισμα. Προμηθευτείτε τουλάχιστον τρία χαλάκια μπάνιου ώστε να μπορείτε να τα πλένετε και να τα στεγνώνετε με την ησυχία σας!

4.Το τηλεκοντρόλ και το τηλέφωνο

Σκεφτείτε τι μικρόβια έχουν. Για να τα απολυμάνετε πάρτε μια μπατονέτα βουτήξτε την στο οινόπνευμα και με προσοχή περάστε τη μέσα από τα κουμπιά και τις σχισμές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με απολυμαντικό μαντηλάκι.

5.Τα χαλιά

Φυσικά η ηλεκτρική σκούπα είναι η λύση. Εξάλλου σίγουρα συχνά καθαρίζετε έτσι. Όμως μια με δυο φορές το χρόνο χρειάζεται να κάνετε έναν πολύ δυνατό καθαρισμό. Κι αυτό γίνεται με ατμό. Αν είστε από τις τυχερές που έχετε σπίτι σας τέτοια σκούπα, το πρόβλημα λύθηκε, αλλιώς οι εταιρείες καθαρισμού χαλιών έχουν τέτοιες υπηρεσίες και πραγματικά αξίζει τον κόπο. Αν θέλετε κι άλλες ιδέες,κάντε κλικ εδώ!

 6.Τα πινέλα του μακιγιάζ σας 

Για να μην μεταφέρετε βακτηρίδια στο δέρμα σας πρέπει πολύ συχνά να πλένετε τα πινέλα σας με χλιαρό νερό και ένα απαλό σαμπουάν, αυτό που χρησιμοποιείται στα μωρά είναι ιδανικό. Έπειτα αφήστε τα απλώς να στεγνώσουν.

WOMANNOW.GR LOVES...