5 λάθη που κάνουμε στην καθαριότητα του σπιτιού

CLEANINGΜας αρέσει να ζούμε σ΄ένα σπίτι όπου όλα θα είναι καθαρά. Μερικές φορές όμως ενώ νομίζουμε ότι έχουμε καθαρίσει τελικά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για δείτε μερικές συνήθειες καθαριότητας που έχουμε που ίσως πρέπει να τις αλλάξουμε...

1. Τα μαχαιροπήρουνα στο πλυντήριο των πιάτων

Πώς τα τοποθετείτε; Μήπως όλα προς την ίδια κατεύθυνση και μερικά "κολλάνε" μεταξύ τους; Ειδικά τα κουτάλια... Χρησιμοποιείτε αυτό το πλαστικό διχτάκι που τοποθετεί ένα ένα τα μαχαιροπήρουνα όρθια ή τα τοποθετείτε ένα ένα οριζόντια στην ειδική επιφάνεια; Κάντε το και θα καθαρίζουν τέλεια. Επίσης ποτέ μην ξεχνάτε να βάζετε αλάτι και λαμπρυντικό για να γυαλίζουν τα σκεύη σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ

2. Το καθαριστικό σπρέυ σε έπιπλα και τζάμια

Πώς ψεκάζετε το καθαριστικό; Απευθείας στην επιφάνεια; Έτσι γίνονται λεκέδες, καλύτερα λοιπόν για τέλειες επιφάνειες να ψεκάζετε πάνω σε πανί με μικροϊνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΦΥΣΙΚΑ

3. Γάντια στα χέρια σας

Για ευκολία πολύ συχνά ξεχνάτε να βάλετε γάντια στα χέρια σας. Όμως το δέρμα σας απορροφά κάθετι που αγγίζετε. Γι αυτό ποτέ μην καθαρίζετε με γυμνά χέρια.

4. Ο λεκές στο χαλί

Λεκιάστηκε το χαλί; Συνήθως το τρίβουμε επιφανειακά, έτσι όμως δεν φεύγει ο λεκές. Μένει σκιά. Τι πρέπει να κάνουμε; Ανάλογα τι λεκές είναι. Γενικά πρέπει να βάλουμε και απορρυπαντικό, να το ξεβγάλουμε γιατί αλλιώς τα μικρόβια μένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ 7 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ

5. Τα σφουγγάρια

Πόσο καιρό χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι; Όσο κι αν τα πλύνουμε στο χέρι, μετά το πλύσιμο των πιάτων, μετά από μια -δυο εβδομάδες πρέπει να τα βάλουμε στο πλυντήριο των πιάτων ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Έτσι όλα τα μικρόβια και τα βακτήρια που κρύβονται εκεί, θα εξαφανιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΥΝΩ ΤΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΜΟΥ;

WOMANNOW.GR LOVES...